La Sala Lluís d'Icart acull l'exposició de maquetes d'Antoni Sastre

Les obres que es podran veure a la mostra són, en gran mesura, reproduccions d'edificis emblemàtics de Torredembarra
La Sala Lluís d’Icart serà seu d'una exposició de maquetes d'Antoni Sastre | CEDIDA

 

A partir del 30 d'agost, la Sala Lluís d'Icart acollirà una exposició de maquetes de l'artista torrenc Antoni Sastre Ribas. La mostra s'inaugurarà el mateix 30 d'agost a les set de la tarda i es podrà visitar fins al 19 de setembre. 

Antoni Sastre va néixer l'any 1934 a Tarragona, tot i que amb nou anys se'n va anar a viure a Torredembarra. Les seves aficions sempre han estat el dibuix i la pintura, dues tècniques que ha après de forma autodidàctica i que, a més, el municipi torrenc en guarda un bon record, ja que molts dels seus esgrafiats es troben en diverses façanes de la localitat. 

Les obres que s'exposaran a la Sala Lluís d'Icart

Les obres que es veuran a l'exposició són, en gran mesura, reproduccions d'edificis simbòlics de Torredembarra. Així doncs, es podrà contemplar l'Església de Clarà, Cal Bofill, la Torre de la Vila, la font de la Plaça i Molí de Vent. D'altra banda, també hi haurà miniatures que reprodueixen espais destacats com l'Església de Sant Climent de Taüll, l'Església de l'Assumpció de Bossòst o el Monestir de Ripoll.

A més, els assistents podran veure models de construccions de la Tàrraco romana com l'Arc de Berà, el Pont del Diable i la Torre dels Escipions. Tanmateix, s'exposaran obres que han estat creades sense seguir cap model, com La Sínia, La Barraca o La Masieta. Cal posar en relleu que les maquetes del Monestir de Ripoll i de Sant Climent de Taüll faran la seva última parada a la Sala Lluís d'Icart, ja que seran cedides als municipis de Ripoll i Taüll. L'any 2009, Sastre va donar algunes obres a l'Ajuntament de Torredembarra, les quals es podran veure en diversos punts de l'edifici del Castell de forma permanent. 

L'exposició, organitzada per la Regidoria de Cultura, es podrà visitar els dimecres, dijous i divendres, de les 17.00 a les 20.30 hores —accedint pel pati del Castell—, i els dissabtes, de les 11.00 a les 13.30 hores i de les 17.00 a les 20.30 hores —accedint pel Camí de l'Era—. 

"La Processó del Pa Beneït i el record de 'Ximet' protagonitzen la Festa Major de Roda" "ATENCIÓ: Oferta de feina a l'Ajuntament del Catllar"