Una macrofesta sense llicència: el bar del Club Marítim Altafulla s'exposa a una dura sanció de la Generalitat

L'Ajuntament ja ha obert un expedient al local | Més de 160 persones omplien la terrassa
El restaurant del Club Martítim Altafulla hauria incomplert la normativa vigent | Cedida

Les polèmiques imatges de la matinada del 4 de juliol a la terrassa del Club Marítim d'Altafulla ja estan sobre la taula de la Generalitat de Catalunya. La presència de centenars de joves en actitud festiva i sense cap mesura de seguretat ni distància aparent en poques hores van esdevenir virals després que un vídeo donés constància de la 'macrofesta' al local altafullenc i arribés a obrir informatius de televisió d'abast estatal. Unes imatges similars a les que han accelerat, també aquesta setmana, un terratrèmol polític a Salou amb el tancament fulminant de tres locals d'oci nocturn a la localitat.

El cas d'Altafulla, però, és molt més particular. Dos informes de la Policia Local del municipi confirmen «l'existència de persones ballant i consumint begudes a la terrassa de la planta coberta del Club Marítim d'Altafulla entre les 03.00 i les 04.00 hores de la matinada» del passat dissabte, 4 de juliol. Els agents van deixar per escrit la constància de comptabilitzar «162 persones sortint del local i provinents de la terrassa superior on hi havia música i persones ballant», en un espai reduït sense possibilitat física de garantir distàncies segures entre tanta gent.

La terrassa del Club Marítim d'Altafulla no té llicència per acollir festes com la del passat 4 de juliol

Amb aquesta informació a la mà, l'Ajuntament del municipi va requerir a l'entitat marinera la documentació vigent que acredités els usos permesos per a la terrassa d'aquest equipament, una informació que van rebre el passat dimecres 8 de juliol. «L'Ajuntament constata que no pot existir ni realitzar-se cap tipus d'activitat a la terrassa de la planta coberta, per ser considerada un espai sense ús i d'ocupació nul·la al projecte de legalització que hem rebut», ha exposat el consistori a través d'un comunicat.

Fruit d'aquesta confirmació, l'Ajuntament ha obert un expedient informatiu al bar-restaurant de la coberta del Club «per incomplir, presumptament, la llei sobre regulació d'activitats recreatives». L'empresa responsable no comptaria amb cap llicència ni autorització pertinent per realitzar cap mena de festa a la terrassa.

Les actes policials confirmen la presència de «música i persones ballant» en aquest espai sense permís, tal com també ho evidenciava el vídeo de la polèmica que va aixecar tota la polseguera. «El projecte presentat no justifica en cap moment el compliment de les condicions exigibles» per tal de rebre la llicència o autorització pertinent per tal d'acollir «la realització de l'espectacle públic o de l'activitat recreativa» que la terrassa del negoci realitzava de facto.

Les actes policials confirmen la presència de 162 persones al local de matinada

El projecte vigent únicament permet l'ús de l'establiment com a bar i restaurant, de manera que el servei «tampoc podrà realitzar en aquesta terrassa espectacles o activitats recreatives de caràcter extraordinari», tal com ha fet públic l'Ajuntament d'Altafulla. Cal matisar, però, que la gestió d'aquest bar-restaurant no va a càrrec del Club Marítim, sinó de l'empresa privada que va fer-se amb la concessió per explotar el servei. Cal diferenciar, en tot moment, l'entitat del Club Marítim i l'establiment de restauració, gestionat per una altra empresa privada, externa, que opera a la seva terrassa.

De fet, des de l'entitat esportiva no amaguen el seu malestar i han volgut marcar distàncies en tot moment amb l'empresa responsable del restaurant. La junta del Club ha volgut deixar clar que les imatges «no ens representen com a entitat», que «vulneren l'acord contractual amb l'actual arrendatari» i han marcat, sense mitges tintes, que la junta es troba en «absolut desacord» amb les decisions preses a l'establiment i que, asseguren, «han malmès la imatge de l'entitat» altafullenca. El Club Marítim ja ha donat un tot d'atenció a l'empresa responsable per tal que s'ajusti a l'activitat de restauració acordada al contracte.

El propietari del local expedientat és el president de l'Associació de Comerciants d'Altafulla

En declaracions a l'emissora municipal Altafulla Ràdio, el propietari del bar-restaurant expedientat, Josep Maria Lloret, va lamentar els fets de la nit del passat cap de setmana i va mostrar-se disposat a moure fitxa per evitar que es puguin repetir imatges com les del 4 de juliol. Va matisar, però, que «s'estaven complint els límits d'aforament» al seu local i que no hi ha cap pista de ball habilitada, tal com marca la normativa, si bé les imatges i les actes policials confirmen que la superfície de la terrassa hauria assumit aquesta funció.

Es dóna el cas que Lloret és l'actual president de l'Associació Turística d'Empresaris i Comerciants d'Altafulla (ATECA), i per tant l'actual representant del sector comercial i empresarial del municipi. Des de l'Ajuntament d'Altafulla, que no té cap competència sancionadora en aquests casos, esperen que la Generalitat de Catalunya, ara amb tota la informació al seu abast, «actuï en conseqüència als fets produïts» a la coberta del Club Marítim la matinada del darrer dissabte.

"Dol al Catllar: Mor l'exregidor Joan Ignasi Porta" "Atenció: El nou servei a domicili que arriba a Torredembarra"