Altafulla estrena el nou gimnàs de l'escola La Portalada

L'equipament es destinarà, sobretot, a activitats lúdiques i festives del propi centre educatiu

Després d'uns mesos d'obres, des d'aquest dilluns, dia 16 de desembre, l'escola La Portalada d'Altafulla ja pot gaudir del seu nou gimnàs. L'espai s'ha inaugurat aquesta tarda en un acte breu, que ha comptat amb la presència de desenes de pares, alumnes, ex alumnes, professorat, veïns de la localitat i regidors de tots els grups municipals del consistori.

Una obra molt esperada a Altafulla

Després que Esparó Arquitectes dissenyés l'espai i que Edificacions i Urbanitzacions Vendrell SL s'hagi encarregat de l'execució, que ha costat uns 600.000 euros, l'equipament ja està en ús i, segons ha explicat en l'acte l'alcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, «el gaudirà, bàsicament, l'Escola La Portalada, que hi podrà celebrar activitats lúdiques i festives de tota mena».

El nou gimnàs fa uns 400 metres quadrats i inclou, a banda de l'espai mateix del gimnàs, dos magatzems, un escenari, banys i vestidors, un dels quals adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d'una obra esperada, de les més importants endegades el mandat passat a Altafulla.

Pares, alumnes, ex alumnes i veïns han assistit aquest dilluns a la tarda a la inauguració del nou gimnàs. | Gerard Recasens

L'acte d'obertura del nou gimnàs de La Portalada

D'aquesta manera, doncs, aquest dilluns a la tarda la coalcaldessa d'Altafulla, Alba Muntadas, i la directora de l'Escola La Portalada, Cristina González, han descobert la placa d'inauguració del nou espai. González ha agraït en el seu discurs «la implicació de tècnics, treballadors i regidors dels darrers sis anys al consistori» i ha destacat que «aquest dilluns, 16 de desembre de 2019, és un dia que passarà a la història de la nostra escola».

L'inspector del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Vicent Villena, ha subratllat que «La Portalada és un centre amb molta història que mereixia un equipament d'aquestes característiques». A més, ha apuntat que «la Llei d'Educació de Catalunya té com a element central l'autonomia dels centres i aquest nou gimnàs permetrà desenvolupar a la Portalada la seva autonomia».

Finalment, han intervingut els coalcaldes d'Altafulla. Alba Muntadas ha apuntat que «aquesta escola ha anat creixent molt amb el pas dels anys» i ha desitjat «que utilitzeu molt aquest nou gimnàs». Per la seva banda, Jordi Molinera ha subratllat «l'evolució de La Portalada durant la seva història» i s'ha congratulat per la construcció d'aquest nou espai.

Imatge general del nou gimnàs de l'escola La Portalada. | Gerard Recasens

"🔴 RESUM DE L'ANY: Les 10 notícies més destacades del 2019 al Baix Gaià" "🔴 LA TORRE: El substitut d'Anna Magrinyà haurà d'esperar"