La reconversió de l'antiga N-340 a Torredembarra, més a prop

Surt a licitació la redacció de l'estudi tècnic de tota la via i del projecte d'obres del tram urbà
La reconversió de l'antiga N-340 a Torredembarra, més a prop | Cedida

 

El condicionament urbanístic de l'antiga N-340 a Torredembarra fa un pas endavant després que la junta de govern local hagi aprovat treure a licitació la redacció de l'estudi tècnic del condicionament de l'antiga N-340. També inclou la redacció del projecte d'obres en el tram comprès entre el passeig de la Sort i el passeig de l'Estació i en espais amb afectacions de seguretat d'intervenció prioritària i la direcció de les obres. Tot plegat, amb un pressupost de licitació de 53.240 euros. El termini de presentació d'ofertes s'inicia aquest dimarts i restarà obert fins al 24 de desembre, a les 14 hores. Una vegada adjudicat el servei, els estudis i projectes s'han de presentar en un termini de dos mesos.

Entre altres qüestions, l'abast de l'encàrrec contempla la proposta de solucions per a tot el traçat de l'antiga N-340 entre la rotonda d'Altafulla i la rotonda de connexió amb l'actual N-340, un tram d'uns 5 quilòmetres, i el projecte bàsic i executiu de les obres a realitzar en el tram comprès entre el passeig de la Sort i el passeig de l'Estació. Com a primera aproximació, s'estima com a pressupost d'adjudicació d'aquestes obres el valor de 525.592,10 euros, IVA inclòs.

L'Ajuntament de Torredembarra disposa per al 2019 d'un total de 678.557,7 euros de la subvenció de l'Estat per a la reconversió d'aquesta via en urbana. Fa anys que el N-340 es va desdoblar al seu pas pel municipi i el 2006 es va obtenir una subvenció de l'Estat per a la seva reconversió, però no va ser fins al 2016 que es va fer la primera actuació, instal·lant la rotonda al carrer dels Pescadors. 

La intenció és que la zona sigui un passeig i perdi l'aparença de carretera

La intenció del consistori torrenc és convertir aquest tram de l'antiga N-340 en un passeig i que deixi de tenir l'aparença de carretera. L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, explicava a TarragonaDigital que es vol arreglar la vorera, malmesa en molts punts, així com l'adequació d'un carril bici. L'objectiu és que la zona deixi de tenir aspecte de carretera i en tingui de carrer, i s'instal·larà una «pantalla verda» que separi el pas dels vehicles amb la zona de vianants. 

"L'Escola Municipal d'Adults de Torredembarra dobla el nombre d'alumnes en cinc anys" "Obert el termini per a la sol·licitud d'una plaça al pàrquing de Filadors, a la Torre"