Multen més de 300 cotxes en tot el juny per excés de velocitat a Roda de Berà

Dels més de 2.700 cotxes analitzats, gairebé el 70% anaven per sobre del límit

 

La Policia Local de Roda de Berà ha dut a terme durant el passat mes de juny una campanya intensiva de control de velocitat amb radar pels carrers del seu nucli urbà, una zona per la qual cal recordar que el límit de velocitat és de 40 quilòmetres per hora. La campanya ha servit per, entre altres coses, determinar que la gran majoria dels conductors no respecten aquesta limitació.

Gairebé el 70% dels cotxes circulaven per sobre de la velocitat permesa per llei

Segons les dades facilitades pel cos policial aquest dilluns, 8 de juliol, al llarg del mes de juny el cos policial va examinar, amb un radar mòbil, fins a 2.705 vehicles. D'aquests, la xifra que superaven el límit de velocitat de 40 quilòmetres per hora era realment exagerat: 1.882, és a dir, el 69,7%.

De tots ells, però, i després d'aplicar els marges d'error de l'aparell, «només» s'han tramitat sancions per a 311 cotxes, és a dir, poc més del 16%. Malgrat tot, això significa, de mitjana, més d'una desena de cotxes cada dia del mes de juny.

Amb tot, la Policia Local de Roda de Berà ha volgut advertir del perill que suposa circular a velocitats molt elevades pel nucli urbà. Segons ha informat en un comunicat el cos rodenc, diversos dels cotxes sancionats superaven velocitats de 90 quilòmetres per hora, un 225% per sobre del límit permès, cosa que genera un greu perill per a la seguretat.

Setmana de controls per a ciclistes a Torredembarra

Encara en la línia dels controls de trànsit, i en aquest cas en una població veïna de Roda de Berà, a Torredembarra, aquest dilluns comencen una sèrie de dies de controls, dirigits en aquest cas als conductors de bicicletes. Fins el proper diumenge, 14 de juliol, la Policia Local de Torredembarra realitza una campanya de control de ciclistes, en el marc d'una iniciativa que impulsa el Servei Català de Trànsit. 

La Policia Local de Torredembarra denunciarà a ciclistes per possibles distraccions, circulacions de risc, mals estacionaments, entre altres males praxis. També denunciarà altres usuaris a l’hora de dificultar la mobilitat als ciclistes, circular per carrils bici o posar-los en risc.

"🔴 TORREDEMBARRA: El lloc on s'asseurà cada regidor a la sala de plens" "♻👏 LA TORRE: Els voluminosos es recolliran a casa i es donaran a Càritas"