Neix Torredembarra En Comú, una nova opció política al municipi

La militància va aprovar per unanimitat la constitució del nou grup, així com l’inici del procés de primàries per triar el candidat a les pròximes municipals
La façana de l'Ajuntament de Torredembarra, en una imatge d'arxiu | Gerard Recasens

 

Una nova formació entra dins l’espectre polític de Torredembarra. Ahir dimecres, 12 de desembre, va quedar constituït el grup Torredembarra En Comú, una opció política que «sorgeix de la necessitat d’una societat més justa i oberta», han explicat en un comunicat. L’Assemblea d’Aprovació del Grup Promotor Local de Torredembarra, amb una assistència del 75 per cent de la militància, va aprovar ahir per unanimitat la constitució d’aquesta nova plataforma, així com l’inici del procés de primàries per triar el candidat o la candidata a l’alcaldia a les pròximes eleccions municipals de 2019.

Els comuns de la Torre, «un moviment polític obert, plural i progressista»

Des de Torredembarra En Comú es defineixen com «un moviment polític obert, plural i progressista integrat per veïns del poble decidits a aportar els seus coneixements i voluntats en benefici de Torredembarra», i afegeixen que estan units amb una «finalitat clara i indiscutible: ètica, transparència real, participació, desenvolupament sociocultural i mediambiental».

Al comunicat de fundació, signat per Doris Giglio, secretària d’organització i comunicació, i Carles Fuxet, coordinador i portaveu del grup, els comuns de la Torre proposen uns objectius ferms i marcats de cara als pròxims comicis, basats en la igualtat d’oportunitats, el desenvolupament econòmic sostenible, la inclusió social, la defensa de la sanitat i educació pública i la preservació del medi ambient.

Sumar «amb l'esperança d'un present més just»

Alhora, la nova formació política espera poder sumar al projecte «persones de diferents entitats, de tots els barris, de totes les edats, amb l’esperança d’un present més just», han expressat. En aquest sentit, des de Torredembarra En Comú volen atorgar poder «al conjunt de la ciutadania», on les decisions de la gent, amb la seva implicació i participació, «influiran en les resolucions polítiques del poble».

"L'Ajuntament de Torredembarra fomentarà la construcció d'habitatge social" "Creixell inaugura el pessebre monumental de Cal Cabaler"