Els Nois de la Torre actuen a Mallorca aquest cap de setmana

La colla viatja aquest divendres i retornarà el proper diumenge
Els Nois de la Torre desplaçaran un centenar de castellers a Mallorca. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

Els Nois de la Torre actuen aquest cap de setmana, però això no seria notícia si no fos perquè ho fan en un lloc poc habitual. La colla castellera torrenca es desplaçarà a les illes Balears, després de rebre la invitació dels Castellers de Mallorca. Un total de 101 castellers dels Nois seran durant tot el cap de setmana a l'illa i actuaran dissabte a la tarda a la plaça de Cort de Palma, just davant de l'Ajuntament de la ciutat.

«Serà un viatge que servirà sobretot per fer colla i ens unirà molt», ha manifestat la presidenta de l'entitat, Lourdes Llima, que ha dit que «malgrat la despesa que suposa i l'esforç organitzatiu que hem fet, és un premi merescut per a la gent de la colla», que viu una etapa dolça en els darrers anys.

Actuació castellera, visites culturals i àpats conjunts amb els Castellers de Mallorca

El centenar de castellers dels Nois de la Torre viatjaran en dues tongades, amb avió: un grup sortirà de l'aeroport del Prat a les set del matí d'aquest divendres; mentre que un altre ho farà a les nou del vespre. Aquells que passin el divendres a Palma tindran el dia lliure i ja s'han organitzat excursions a indrets turístics de l'illa com el tren de Sòller o Sa Llotja. A les vuit del vespre assajaran conjuntament amb els Castellers de Mallorca.

Dissabte al matí, la colla gaudirà d'una visita guiada a la Catedral de Palma i el casc antic de la ciutat, previ a un dinar conjunt amb la colla amfitriona. Una cercavila precedirà la XXI Diada dels Castellers de Mallorca, que arrencarà després de diversos pilars al balcó a les sis de la tarda. També hi actuaran els Al·lots de Llevant.

Posteriorment, una batucada els durà fins al Parc de la Mar, on hi haurà sopar i festa fins a la matinada. Diumenge tindran el matí lliure, dinaran conjuntament amb els Castellers de Mallorca i dedicaran la tarda al retorn cap a Torredembarra.

La segona actuació dels Nois de la Torre a Mallorca

Fa tot just 21 anys, els Nois de la Torre ja havien actuat a Mallorca. Va ser el 1998, quan la colla torrenca s'hi va desplaçar durant un cap de setmana del mes d'octubre i, fins i tot, hi van intentar el pilar de sis. Les tres actuacions que van fer van ser a les localitats de Llucmajor i Son Servera; per tant, dissabte serà la primera vegada que actuïn a la capital, Palma.

"🚧 LA TORRE: Les obres a l'antiga N-340, endarrerides" "🔴 L'Ajuntament de Torredembarra pregunta: «Què faries amb 662.508€?»"