Neix una nova associació de ball country a Torredembarra

Aquest dijous estrenaven la seva activitat setmanal al Casal Municipal

Torredembarra ja compta amb una nova entitat per a aquells que vulguin iniciar-se o perfeccionar la seva tècnica en el ball country. Es tracta de l'Associació Country Yellow Roses of Texas, que acaba de fundar-se com a entitat i que ha estat impulsada per la torrenca Rosa Castro. «M'encanta el ball country, així com també el 'line dance', i feia temps que tenia ganes de poder desenvolupar el meu propi projecte», explica Castro a BaixGaiàDiari.cat.

L'activitat de ball country es duu a terme cada dijous al vespre. | TarragonaDigital.com
 

Neix l'Associació Country Yellow Roses of Texas

Va ser així com Castro va decidir posar fil a l'agulla: fa menys d'un any, el 17 de novembre de 2018, va convocar una primera trobada per a persones a les quals els vingués de gust ballar 'country', fos quin fos el seu nivell. Ho van fer en establiment del municipi que els cedia l'espai. «Aquell dia vam començar vuit persones», diu Castro.

Al llarg de tots aquests mesos, el grup va seguir amb les seves sessions de ball. En paral·lel, Rosa Castro va iniciar els tràmits per constituir la colla com a associació i així tenir dret, per exemple, a disposar d'algun local municipal per a dur a terme la seva activitat. Naixia així l'Associació Country Yellow Roses of Texas, que ja té els estatuts aprovats des de fa unes setmanes.

Els membres de l'Associació Country Yellow Roses of Texas celebren que ja disposen d'un local cedit per l'Ajuntament. | Gerard Recasens

Yellow Roses of Texas estrena el Casal Municipal

Rosa Castro es mostra d'allò més contenta amb la progressió que ha aconseguit en qüestió de pocs mesos. «Hem passat de ser vuit persones a un grup d'unes trenta-dues», comenta a aquest mitjà. «I això que encara no ens hem donat a conèixer, tot ha estat el boca-orella», explica.

Aquest dijous, 24 d'octubre, era un dia gran per a l'Associació Country Yellow Roses of Texas: després de mesos de tràmits, disposaven per primera vegada d'un local municipal per assajar. L'entitat durà a terme la seva activitat cada dijous al vespre a la sala gran del Casal Municipal. Un brindis i un piscolabis servien aquest dijous de celebració per aquesta fita.

Rosa Castro és la presidenta i impulsora de l'Associació Country Yellow Roses of Texas. | Gerard Recasens

Classes per a dos nivells

Així doncs, qui vulgui ballar country amb l'Associació Country Yellow Roses of Texas disposarà de dos nivells: el d'iniciació, cada dijous a dos quarts de vuit del vespre; i el de perfeccionament, el mateix dia a dos quarts de nou del vespre. «El professor és el meu amic Juan Aranda, que ve de Barcelona a fer-nos classes», explica Castro. Per apuntar-s'hi, només cal telefonar al 662 358 621.

L'entitat busca ara la seva consolidació i Castro ja pensa en nous projectes de cara a l'any 2020. Una altra oportunitat per a la pràctica del ball 'country' a Torredembarra.

Juan Aranda és el professor de ball de l'Associació Country Yellow Roses of Texas. | Gerard Recasens

"🐷 LA TORRE: Sacrificaran 30 porcs vietnamites pel seu risc per la salut pública" "👩❤👩👨❤👨 LA TORRE: Diumenge es presenta la nova associació LGTBI"