Obert el termini per a la sol·licitud d'una plaça al pàrquing de Filadors, a Torredembarra

A partir de l'11 de desembre, i fins al 24 de gener, les persones interessades podran presentar les seves peticions al registre de l'Ajuntament

 

A partir de demà, 11 de desembre, i fins al 24 de gener de 2019, romandrà obert el termini per a la sol·licitud d’una plaça de lloguer a l’aparcament soterrani de Filadors, a Torredembarra. La regidoria de Governació del municipi, que el passat 13 de novembre va fer una reunió informativa oberta a la ciutadania per explicar-ne els detalls, ha informat que ja es poden presentar les sol·licituds al registre general de l’Ajuntament, de 8.30 hores a 14.00 hores.

El pàrquing de Filadors oferirà abonaments de 12 i 24 hores

Segons el consistori, de les 248 places del pàrquing, 137 seran de rotació i 111 de lloguer —90 turismes, 16 motocicletes i 5 per a persones amb mobilitat reduïda—, i totes situades a la segona planta. Amb això, es faran dos tipus d’abonaments, de 24 hores i de 12 hores, amb un preu per a turismes de 38 i 22 euros mensuals, respectivament. Per a motocicletes, les 24 hores tindran un cost de 20 euros mensuals i les 12 hores, 12 euros. Tots aquests preus inclouen l’IVA.

El preu de l’estacionament de rotació, per la seva part, serà de 0,01 euros el minut i l’horari de l’aparcament serà de 7.30 hores a 21.30 hores. Fora d’horari, els llogaters podran entrar i sortir amb una targeta magnètica.

Empadronats a la Torre, propietaris, i empreses o treballadors, els candidats

Les persones que podran accedir al procediment de concessió són les persones empadronades a Torredembarra, els propietaris d’un habitatge al municipi, i empreses o treballadors d’un local o negoci de la Torre. El contracte, expliquen des del consistori, haurà de ser d’un mínim de quatre mesos i d’un màxim d’un any, i es renovarà automàticament i de forma anual fins a un màxim de quatre anys.

Pel que fa a l’adjudicació de places, es disposarà un barem de punts amb què es donarà preferència als sol·licitants que estiguin empadronats al municipi i demanin un lloguer de 24 hores. Una vegada adjudicades les places, si en queden de vacants, es podrà optar a una segona plaça amb el mateix criteri d’adjudicació. Les persones que es quedin sense pàrquing entraran a formar part d’una llista d’espera i podran ocupar plaça a mesura que en quedin de lliures. Alhora, les places adjudicades no es podran llogar a terceres persones i una mateixa plaça no es podrà ocupar per diferents vehicles del contractant o dels seus familiars.

Ara per ara, l’aparcament dels Filadors està obert de manera gratuïta, «per minimitzar les afectacions d’aparcament produïdes per les obres de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia», expressen des de l'Ajuntament. Quan finalitzin, i acabi el procés d’adjudicació dels abonaments, Filadors entrarà a funcionar amb normalitat.

"Roda de Berà recaptarà fons per a La Marató amb un cap de setmana ple d'activitats" "L’Audiència de Barcelona absol l’altafullenc López Bofill per unes piulades a Twitter"