Tot el que has de saber de les obres del carrer Pere Badia a Torredembarra

Us expliquem tota la informació sobre les obres en un dels carrers més transitats de Torredembarra
L'aspecte actual del carrer de Pere Badia, que canviarà a partir del proper 5 de setembre. | Aleix Figueras

 

Les obres de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia, al centre de Torredembarra, són a punt de començar. Quant de temps duraran? Qui fa les obres i quants diners costen? Es podrà seguir aparcant al carrer? Com quedarà aquesta zona, després de les obres? I durant les obres, quins seran els trams afectats? Des de TarragonaDigital.com us expliquem tot el que heu de saber sobre les obres que, des d'ara i fins a finals d'any, afectaran un dels carrers més transitats de Torredembarra.

Què es farà durant les obres del carrer de Pere Badia de Torredembarra?

Es vol fer una reordenació urbanística d'aquest carrer. L'objectiu principal és que es converteixi en un carrer comercial, amb prioritat per als vianants. A més, també es busca un canvi d'estètica. Les voreres passaran a tenir una amplada mitjana de quatre metres (ara tenen entre un metre i mig i tres metres). S'eliminaran els aparcaments en bateria invertida i totes les places de pàrquing que hi hagi seran lineals.

Quant de temps duraran les obres del carrer de Pere Badia de Torredembarra?

La data d'inici és el proper dimecres, 5 de setembre. La seva finalització està prevista per al dimecres, 5 de desembre: el termini d'execució és d'un total de tres mesos.

Quines zones del carrer Pere Badia de Torredembarra estaran afectades per les obres?

Totes. Ara bé, no s'actuarà de cop a tot el carrer, sinó que hi haurà fases per trams i per setmanes, que desenvoluparan cinc equips de treball diferents i en paral·lel. Aquesta és la previsió que hi ha, segons els números dels habitatges del carrer de Pere Badia.

Del 5 de setembre al 5 d'octubre

Des de la rotonda amb els carrers dels Garrofers i de Pompeu Fabra fins a la botiga 'Llibreria Miquel', a les dues voreres: números del 43 al 55 i del 32 al 57.

Des de la cantonada amb el carrer de Lleida fins a la botiga 'Vadenens', a les dues voreres: números del 12 al 18 i del 13 al 23.

Del 8 d'octubre al 22 de novembre

Des de la botiga 'Llibreria Miquel' fins a la cantonada amb el carrer de Lleida, a les dues voreres: números del 25 al 43 i del 20 al 32.

Des de la botiga 'Vadenens' fins a la cantonada amb el carrer dels Filadors, a les dues voreres: números del 5 al 13 i del 2 al 12.

A tot el carrer, les feines de finalització, instal·lació de mobiliari urbà i jardineria, es faran en les mateixes dates: del 23 de novembre al 5 de desembre.

Hi haurà obres a la plaça de les Monges, aprofitant les obres del carrer de Pere Badia de Torredembarra?

Sí, s'actuarà al tram de carrer situat entre el carrer dels Filadors i el carrer de la Capella, que passarà a ser de prioritat per a vianants. En aquest tram, les obres començaran el 5 de setembre i acabaran el 2 de novembre.

Es podrà circular amb cotxe i caminar pel carrer de Pere Badia de Torredembarra durant les obres?

Només es permetrà el pas a veïns i a serveis, com ara els de càrrega i descàrrega. La resta del trànsit haurà d'utilitzar els carrers de San Clemente i de l'Envelat, paral·lels a Pere Badia. Pel que fa als vianants, es prioritzarà la seva seguretat al llarg de les obres, amb tancaments i d'altres mesures.

Una imatge virtual del projecte del 'nou' carrer de Pere Badia. | Cedida.

 

Tal com mostra la imatge virtual, el tram de carrer adjacent a la plaça 'de les Monges' donarà prioritat als vianants. | Cedida

 

On estarà prohibit aparcar durant les obres del carrer de Pere Badia de Torredembarra?

No es podrà aparcar ni al carrer de Pere Badia, ni al carrer de Lleida ni al solar d'aparcament gratuït situat entre el carrer de Lleida i el carrer de Rodes, ja que servirà de zona de logística per als operaris i la maquinària. En total, són 150 places d'aparcament que es perden en aquestes zones.

On sí que es permetrà aparcar durant les obres del carrer de Pere Badia de Torredembarra?

L'Ajuntament de Torredembarra obrirà gratuïtament les dues plantes de l'aparcament subterrani del carrer dels Filadors. Es guanyen unes 200 places d'aparcament, de manera que es compensa —i s'incrementa— el número de places de pàrquing a la zona.

Quina empresa farà les obres les obres del carrer de Pere Badia de Torredembarra?

L'empresa guanyadora del concurs és Infraestructuras Trade SL.

Quants diners valdran les obres del carrer de Pere Badia de Torredembarra?

L'import que s'endú Trade SL per la realització d'aquestes obres és de 308.137,61 euros, amb l'IVA inclòs.

"CANVIS al mercat setmanal de Torredembarra les pròximes 2 setmanes" "AVUI: Primer concert de Santa Rosalia a la Torre, per als més petits"