NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Diversos ocupes, en vaga de fam i acampats a l'Ajuntament d'Altafulla

Es queixen d'«indicis de coacció» des del consistori per fer-los fora dels habitatges del carrer dels Catúfols

 

Diverses persones es troben des de la tarda d'aquest divendres, 15 de febrer, acampades a la plaça del Pou d'Altafulla, just als porxos de l'Ajuntament. Es tracta dels ocupes que, fins fa uns dies, vivien en uns habitatges del carrer dels Catúfols, protagonista fa unes setmanes per un vessament d'aigües fecals a la via pública.

Des de divendres, a l'edifici que ocupaven els han tallat el subministrament elèctric. Feia un any, a més, que no tenien aigua. Dies enrere, els van tallar el carrer amb barreres de formigó i els van tapar la sortida de les aigües fecals. Tot plegat, un cúmul que ha indignat els ocupes i que els ha fet endegar una protesta que, de moment, és indefinida.

Inicien una vaga de fam contra «les pressions de l'Ajuntament d'Altafulla»

Mireia, mare d'un bebè de vuit mesos, i l'activista Jorge, desplaçat des de Cambrils per donar-los suport i assessorar-los jurídicament, han engegat una vaga de fam contra «les pressions de l'Ajuntament d'Altafulla» per fer-los fora. «No són ocupes perquè no ho ha reconegut cap jutge i perquè no ens consta cap denúncia del propietari de l'habitatge», ha declarat Jorge a BaixGaiàDiari.cat. «Legalment, la situació és d'autorització tàcita a viure en aquest habitatge», rubrica.

La família ocupa es troba amb dificultats, des de fa més d'un any, per empadronar-se a Altafulla. Amb la protesta denuncien els impediments del consistori, «alguns d'ells il·legals», segons creuen. Fa tres dies i tres nits que, en torns de dues persones, acampen a l'Ajuntament d'Altafulla en una protesta que preveuen que duri dies, a l'espera de resoldre les seves demandes.

També et pot interessar...

— Àlex Cañas serà finalment el número 5 de l'EINA a les eleccions a Altafulla

— El Carnaval d'Altafulla canvia el recorregut i el lloc del ball

"Neix un nou col·lectiu independentista a Torredembarra" "ALTAFULLA: Molinera respon López Bofill sobre una llista unitària independentista"