Detingudes deu persones en una operació antidroga a Roda de Berà

L'organització criminal cultivava la marihuana al Baix Gaià i a Cervelló, Barcelona, per vendre-la en una associació cannàbica a Viladecans
Van decomissar 9.300 grams de marihuana | Cedida

 

La Guàrdia Civil de Tarragona, amb la col·laboració de la Policia Local de Roda de Berà i de Cervelló, han desarticulat una organització criminal especialitzada en la venda de productes derivats de la marihuana a través d'una associació cannàbica establerta a Viladecans. En total, s'han detingut a deu integrants de la banda i s'han registrat quatre domicilis i establiments on s'han intervingut diverses quantitats de droga. 

Desarticulen una organització criminal dedicada al tràfic de drogues

L'operació Prometeus va començar a principis de 2018, quan es van iniciar les investigacions. La Guàrdia Civil va tenir constància de l'existència d'un grup organitzat, en què els seus membres estarien establerts a Viladecans, i es dedicaven al cultiu intens de marihuana en un habitatge ocupat il·legalment de Roda de Berà, amb l'objectiu de vendre i distribuir la droga en un club cannàbic de Viladecans. 

Aquests fets es van poder comprovar després de les investigacions fetes pels agents. Així doncs, es portaven les substàncies estupefaents des de Roda de Berà fins a Viladecans i, un cop en l'associació, es distribuïa a un gran nombre de persones que eren sòcies o no del club, ja que passaven poc temps en el seu interior. 

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de drogues a Roda de Berà i Cervelló | Cedida

 

Després de comprovar la gran demanda de productes que tenia l'associació, es va poder acreditar que el grup criminal, a més de tenir una plantació en el municipi del Baix Gaià, també en tenien una a la població de Cervelló. 

Arran de les dades obtingudes i un operatiu policial amb la col·laboració de la Policia Local de Roda de Berà i Cervelló, durant el matí del dilluns, es va marcar l'objectiu de desarticular el grup criminal investigat. Aquest va culminar amb la detenció de deu integrants de l'organització, practicant un total de quatre entrades i registres en immobles de Viladecans, Castelldefels i Cervelló, en la demarcació de Barcelona, i a Roda de Berà, a Tarragona.

Pel que fa als detinguts, eren nou homes i una dona, de nacionalitat espanyola i marroquí. Tots ells estan acusats dels delictes de cultiu i elaboració de drogues, tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, associació il·lícita i defraudació de fluid elèctric. Van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 8 del Vendrell.

En els registres van trobar 5.000 euros en efectiu | Cedida

 

Més de 1.500 plantes i diners en efectiu intervinguts

En els registres que es van fer en l'operatiu, es van decomissar un total de 9.300 grams de marihuana i 200 grams d'haixix, preparats per a la seva venda. A més, en les plantacions es van trobar un total de 1.539 plantes de cànnabis, les quals pesaven més de 100 quilograms. Finalment, també es van trobar 5.000 euros en efectiu i diversos objectes per la seva distribució i venda.

"ATENCIÓ: Ja se sap qui són els 2 millors esportistes de Torredembarra" "Torredembarra, a punt per a la Nit de l'Esport 2018"