La pancarta 'Llibertat presos polítics' torna a l'Ajuntament de Torredembarra

L'han penjat aquest dimarts al migdia

 

Aquest dimarts, 19 de març, poc després d'un quart de dues del migdia, l'Ajuntament de Torredembarra ha tornat a penjar la pancarta 'Llibertat presos polítics' de la façana. La lona s'havia retirat el passat dia 6 de març, després que una forta ventada la malmetés. Un cop reparada, la pancarta ha tornat a lloc després de tretze dies d'absència.

Polèmica pel motiu de la retirada

En els darrers dies, el fet que la pancarta 'Llibertat presos polítics' hagués desaparegut del consistori havia generat polèmica en alguns sectors de l'independentisme torrenc, i en particular a la CUP

«Tornem a lamentar i tornem a denunciar que l'alcalde d'ERC, Eduard Rovira, ha tornat a retirar de la façana de l'Ajuntament de Torredembarra, la pancarta que demana la llibertat dels i les preses polítiques catalanes», havien dit els anticapitalistes. «Eduard Rovira, ERC i el Govern municipal obeeixen sempre als requeriments judicials que limiten els nostres drets i desobeeixen a la voluntat popular», van etzibar a les xarxes, demant a l'alcalde que «es respectin tots els acords de ple, i sinó, dimiteixi».

El cert, però, és que tal com ja va informar fa quinze dies BaixGaiàDiari.cat, la lona s'havia retirat malmesa per una ventada. A preguntes d'aquest mitjà, des del consistori ja es va informar que es tornaria a col·locar un cop arreglada, cosa que ha passat aquest dimarts, 19 de març.

És el quart cop que es penja la pancarta 'Llibertat presos polítics'

La pancarta 'Llibertat presos polítics' de l'Ajuntament de Torredembarra és protagonista des de fa mesos de tota una odissea. La lona es va penjar per primer cop el 13 d'abril passat i va ser arrencada el 19 de juny. El 5 de juliol va ser penjada de nou, i el 8 de novembre va ser, novament, robada, fins que se'n va posar una altra el 5 de desembre, que és la que ara s'ha malmès pel vent.

També et pot interessar

"AGENDA: Tot a punt per a la jornada gastronòmica dels Ranxets a Torredembarra" "AGENDA: Torredembarra celebra el Dia Mundial de l'Aigua"