Polèmica a la Riera de Gaià per la retirada de les estelades penjades a diversos fanals

L'alcalde Jaume Casas (JxCat) assegura que es retiren perquè es van penjar «sense permís municipal»

 

El dijous s'ha llevat amb polèmica a la Riera de Gaià. Operaris municipals han retirat aquest dijous, 19 de setembre, al matí diverses estelades que estaven penjades al Vial de la Sèquia del municipi des de feia uns dies. L'acció ha aixecat polseguera a les xarxes socials, on diversos usuaris independentistes han expressat el seu malestar davant de la retirada de les banderes:

L'alcalde Casas (JxCat) explica que «es retiren perquè es van penjar sense permís»

L'alcalde de la Riera de Gaià, Jaume Casas (JxCat) ha explicat a BaixGaiàDiari.cat que «les estelades s'han retirat perquè es van penjar sense permís al mobiliari urbà». Casas ha explicat que «vam veure com diverses persones les penjaven i, tot i no haver demanat permís, vam respectar-ho perquè era just abans de la Diada Nacional de Catalunya». «Vam creure que, passat l'Onze de Setembre, ells mateixos les traurien tal com les havien posat, però no va ser així», ha explicat a aquest mitjà el batlle rierenc.

D'aquesta manera, finalment, el regidor de Serveis Municipals i Manteniment, José Carmona, ha ordenat la retirada de les estelades en exercici de les seves competències. Es dona la circumstància que Carmona és l'únic regidor socialista a l'Ajuntament de la Riera de Gaià i que forma part del govern amb JxCat.

«Nosaltres no som del 155, fa 40 anys que no tenim penjada la bandera espanyola a l'Ajuntament», ha recordat l'alcalde Casas, que governa a la Riera des de 1983 —sempre per CiU i amb majoria absoluta, excepte aquest nou mandat, que ho fa sota el paraigua de JxCat i gràcies a un pacte amb el PSC. Amb tot, doncs, la polèmica per la retirada d'estelades està servida a la Riera.

"🏃 ALTAFULLA: Obertes les inscripcions per la cursa de l'1 de novembre!" "⚽🏀🏐 LA TORRE: Torna la Festa de l'Esport!"