Reunions veïnals a Roda per prioritzar les propostes dels pressupostos participatius

Se n'han admès 72 de les vora 200 que se'n van presentar
Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà, en una imatge d'arxiu atenent BaixGaiàDiari.cat. | Àngel Ullate

Un cop finalitzat el termini de presentació de propostes dels pressupostos participatius a Roda de Berà, en què se’n van recollir 198, la comissió tècnica ha estudiat totes les propostes rebudes per tal de comprovar si complien les bases establertes. De totes les propostes, se n’han admès 72, que compleixen els requisits, i passen a la següent fase, que consisteix en reunions amb els veïns de diferents barris del municipi per tal de debatre i establir quines d’aquestes propostes són prioritàries.

Reunions a cada barri aquest dilluns, dimarts i dimecres

Les reunions s’han convocat per aquesta mateixa setmana: aquest dilluns, 4 de novembre, a les sis de la tarda a la zona Centre, on hi ha un total de 36 propostes; dimarts 5 de novembre al barri El Francaset, on s’han recollit deu propostes; i dimecres 6 de novembre es faran dues sessions: una per a la zona Eixample i La Martorella, on s’han recollit dotze i tres propostes, respectivament, i l’altra que aglutina diverses zones: La Barquera, amb tres propostes; el Roc de Sant Gaietà, amb dues propostes; Costa Daurada, amb una proposta; Berà, amb dues propostes; Berà Mar, amb dues propostes; i Mas Roig, amb una proposta rebuda.

Un pas previ a la fase final

En les reunions, el principal criteri que se seguirà serà que es puguin prioritzar aquelles propostes de caire general per millorar el municipi, i se’n farà un rànquing. A partir d’aquesta classificació, que s’extraurà de les diferents sessions, es decidirà quines s’escolliran per a la segona validació. A més de les anomenades generals, en cada sessió es prioritzaran també les del barri en qüestió, procurant que la selecció final contempli com a mínim una proposta de cada barri.

Un cop finalitzades les sessions, s’analitzaran els resultats per tal que els tècnics en facin la validació de totes les propostes prioritzades i en calculin el cost aproximat de cadascuna d’elles. L’Ajuntament preveu per als pressupostos participatius de 2020 una partida estimada de 128.000 euros.

"💰 LA TORRE: Obert el termini per demanar subvencions per a empreses i autònoms" "🏐 VÒLEI: El Torredembarra es juga el liderat diumenge en un partidàs contra un equip canari"