Roda de Berà celebra la Setmana Europea de la Mobilitat

Dissabte hi va haver caminada i diumenge, pedalada

 

Roda de Berà s’ha sumat un any més a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Dissabte, tot i la previsió de pluja, unes 25 persones —sobretot infants i adolescents— es van trobar a la plaça de la Sardana a les nou del matí disposades a participar en la Caminada Saludable, una ruta pel terme elaborada per Ricard Benimeli, arxiver municipal i gran coneixedor dels camins muntanyosos de Roda.

En previsió que empitjorés el temps, ja que a la sortida plovia molt lleugerament, es va decidir modificar la ruta prevista, anant fins el Pujol de la Morella, on es va fer l'esmorzar, i després fins el Pi Solitari, des d’on van tornar cap al nucli urbà. En total, la sortida va tenir una durada aproximada de tres hores

Diumenge, torn per a la Pedalada Popular

L'endemà, diumenge, 101 persones van participar en la vuitena edició de la Pedalada Popular, fent un recorregut d’uns dotze quilòmetres pel terme municipal de Roda de Berà. Els ciclistes es van concentrar a dos quarts de deu del matí a la plaça de l’Ajuntament, on els van lliurar els dorsals, la matrícula i aigua. Una hora més tard va començar la pedalada, arribant fins el Francaset i tornant pel camí de Sant Salvador fins a la plaça de l’Ajuntament altre cop, on van esmorzar tots plegats.

La pedalada va ser organitzada per Nando Pérez, del departament d’Esports, amb la col·laboració de l’àrea de Medi Ambient. El regidor d’Esports, Gerard Solé, va donar la benvinguda als assistents, tot agraint la seva participació. Les persones que van participar en qualsevol de les dues activitats de la Setmana de la Mobilitat van ser obsequiats amb una samarreta commemorativa, feta expressament per a l’ocasió.

"🔴 Un pas més dels veïns de Brises en la lluita contra la rotonda tallada" "🔴 Rècord d'assistència a la Fira d'Indians de Torredembarra malgrat estones de pluja"