El Síndic intercedeix en les protestes sobre la rotonda de Torredembarra

Rafael Ribó es va reunir amb els veïns de Brises del Mar fa unes setmanes
El Síndic de Greuges estudia el cas de la rotonda de Torredembarra després de reunir-se amb els veïns de Brises del Mar. | Àngel Ullate

El Síndic de Greuges de Catalunya ha intercedit en el cas de la rotonda escapçada situada entre els termes de Torredembarra i Altafulla, i que va generar, entre el mes de maig i el de novembre de 2019, una onada de protestes per part dels veïns de Brises del Mar —una urbanització altafullenca que és la principal perjudicada pel tall.

Fa tot just dues setmanes, els veïns de Brises del Mar i la plataforma Reobrint Rotonda es van reunir amb Rafael Ribó, el Síndic, per exposar-li els motius de les seves queixes i l'evolució de les protestes que portaven mesos organitzant. A la cita, van obtenir el compromís del Síndic d'estudiar aquest cas.

El Síndic de Greuges ja ha fet les primeres gestions

Aquest dimecres, 27 de novembre, els veïns de Brises han obtingut una primera resposta per part del defensor del poble. El seu adjunt general, Jaume Saura, els ha confirmat que Rafael Ribó ja ha començat a tractar aquesta qüestió i ha fet els primers passos: ha sol·licitat informació als ajuntaments de Torredembarra i Altafulla, als Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona i al Ministeri de Foment.

Quan el Síndic obtingui la informació demanada a tots els nivells de l'administració pública, preveu prosseguir amb l'estudi del cas de la rotonda. «Us mantindré informats de les mesures que s'adoptin en aquest cas», acaba la carta rebuda per part dels veïns de Brises del Mar aquest dimecres.

Els veïns de Brises, a l'espera

Aquesta és la principal via d'esperança que tenen oberta actualment els veïns de Brises del Mar en el cas de la rotonda. Fa dues setmanes van anul·lar els talls de trànsit i van plantar el subdelegat del govern espanyol en una reunió després que Joan Sabaté plantegés als alcaldes, en una cita prèvia a la que tenia concertada amb els veïns, una proposta que no resol el problema de mobilitat dels veïns de Brises.

"🔴 LA TORRE: El pàrquing del carrer Lleida es convertirà en zona verda el 2020" "🔴 ALTAFULLA: Penjaran l'estelada a la rotonda de Marquès de Tamarit"