Torredembarra amplia la recollida d'escombraries Porta a Porta als edificis amb més densitat d'habitatges

Degut a una demanda ciutadana, l'ajuntament ha decidit ampliar els habitatges del barri Sant Jordi que gaudeixen d'aquest sistema de recollida d'escombraries
L'ajuntament també planeja executar una prova pilot per les grans comunitats de propietaris | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra
 

Els edificis amb més densitat d'habitatges de Torredembarra també es beneficiaran del sistema de recollida d'escombraries Porta a Porta. Segons ha informat l'Ajuntament de Torredembarra, el sistema ampliarà el seu àmbit d'actuació la setmana vinent. 

Primerament, aquest sistema s'habia destinat a habitatges unifamiliars o edificis amb baixa densitat, però atesa la demanda d'alguns veïns del barri de Sant Jordi, també s'implementarà aquest sistema en els grans edifics. Concretament, serà als números 8 i 10 de l'avinguda de les Comarques Catalanes, els edificis amb números senars del carrer de la Rosella, l'edifici del número 12 del carrer de l'Hort de l'Oca i l'edifici del número 10-12 del passatge de la Petúnia. També quedarà inclosa l'Escola Antoni Roig.

Detecten insufiències en el sistema

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que la decisió d'incloure aquests habitatges al sistema de recollida Porta a Porta es va prendre degut a la demanda dels veïns i «per algunes disfuncions que s'havien detectat, ja que les zones d'emergència on es mantenen encara el sistema de contenidors han quedat allunyades d'aquests edificis».

Tot i això l'Ajuntament de Torredembarra ha recordat que el pla encara es troba en una fase inicial de desplegament i, entre d'altres coses, encara no contempla els edificis plurifamiliars, ja que encara no s'ha trobat una solució idònea per les grans comunitats de propietaris. Per tal d'avançar en el desenvolupament del sistema de recollida d'escombraries, l'Ajuntament ha informat que en els pròxims dies es farà una prova pilot, delimitant dues àrees d'aportació on els veïns podran deixar els cubells, caixa o bossa segons el residu, en les dues àrees que s'ubicaran una al passatge de la Petúnia i l'altra a l'avinguda de les Comarques Catalanes.

Per cada residu, s'ha assignat un dia de recollida i de quina manera s'ha de dipositar, si amb cubell, bossa o xip.

Els dies de recollida són els següents:

Envasos: dilluns, dimecres i divendres, en bossa de plàstic.

Cartró: dimarts, en caixa o bossa de paper.

Vidre: dissabte, en caixa o bossa.

Orgànica: dilluns, dimarts, dimecres, divendres i dissabte en bossa compostable i cubell airejat amb xip.

Resta: dijous i diumenge, en bossa de plàstic.

Bolquers: cada dia amb bossa de plàstic i etiqueta.

Poda: dilluns matí, cal trucar prèviament al telèfon gratuït 900 10 30 01.

Voluminosos: dimecres matí, cal trucar prèviament al telèfon gratuït 900 10 30 01.

El consistori també recorda que l'hora per deixar la fracció al carrer és de nou del vespre a onze de la nit, i pel cas de la poda i voluminosos, la nit abans de la recollida.

"👷 Torredembarra obre un punt d'informació per obtenir acreditacions laborals" "👷 Roda de Berà implementarà les noves tecnologies en la recerca de feina"