Torredembarra celebra un cap de setmana històric amb el 'De Tapes' i la Festa de la Batalla

El bon temps i l'èxit d'assistència van ser els dos protagonistes de les jornades
'Torredembarra 1713' es va celebrar aquest cap de setmana al municipi del Baix Gaià   | Cedida

 

El passat cap de setmana Torredembarra va acollir dues de les seves jornades més importants del calendari. Per una banda, el municipi del Baix Gaià va continuar servint tapes durant la seva actual edició de les jornades gastronòmiques del 'De Tapes', les quals van donar el tret de sortida el passat 10 de maig amb unes xifres d'assistència més que exitoses. Durant aquest cap de setmana es va servir un total de 7.720 tapes, sumant un total de 13.300 en el que portem d'edició.

La ruta de la tapa compta amb la presència de 49 establiments, els quals oferiran les seves propostes culinàries fins al pròxim 26 de maig. L'essència principal d'aquesta celebració és l'obtenció d'una tapa i una beguda pel preu de 2,50 euros.

Els carrers del nucli antic van oferir un mercat de productes i mostra d'oficis  | Cedida

 

Història, commemoració i divulgació

Però la gastronomia no va ser l'única protagonista del cap de setmana. Un any més, Torredembarra va tornar centenars d'anys enrera, concretament al 1713. El municipi va acollir la recreació de l'època de la Batalla de Torredembarra, la qual va ser representada a través de diverses activitats. La jornada no va perdre l'essència històrica, commemorativa i divulgativa que la caracteritzen, tot i que va sumar diverses novetats.

El mercat de productes i la mostra d'oficis al nucli antic del municipi del Baix Gaià es va recuperar en aquesta nova edició. A més, en aquesta ocasió la gastronomia també va tenir presència, ja que es va ubicar un Espai Gastronòmic a la plaça de la Vila en el qual tots els assistents podien degustar els diversos plats típics de l'època adaptats a propostes d'allò més actualitzades. Així doncs, bunyols de vent, truita amb suc o coca de recapte van ser alguns dels presents. 

Les jornades van comptar amb diverses propostes gastronòmiques   | Cedida

 

Tampoc van faltar les visites guiades, les quals, com ja és costum, reuneixen un elevat nombre d'assistents. Enguany, aquests eren tant del Baix Gaià com de Tarragona, Lleida, Cambrils, Reus, Terrassa, Cornellà, Navarra, Barbastre i Perpinyà.

"ELECCIONS: Rècord de llistes a Creixell i el Catllar" "ATENCIÓ: Un cotxe cau a les aigües del port de Torredembarra"