Torredembarra arrenca els estudis previs a la revisió del POUM

La memòria social es va deixar preparada en l'anterior mandat

 

L'Ajuntament de Torredembarra iniciarà properament els estudis previs a la revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El regidor d'Urbanisme del consistori torrenc, Josep Maria Guasch (ERC), ha explicat a BaixGaiàDiari.cat que «la darrera aprovació del POUM data de 2002, i normalment es recomana revisar-lo cada quinze o vint anys, de manera que anem sobre uns terminis correctes».

El govern inicia els treballs previs a revisar el POUM

Al plenari del passat dijous, però, es va rebutjar una moció de Ciutadans que instava, justament, a revisar el POUM. «El problema és que la moció demanava incoar els tràmits, per tant iniciar-los, i això hauria significat aturar els atorgaments de llicències durant tot el procés de revisió, que es pot allargar anys», ha explicat Guasch. D'aquesta manera, s'evita paralitzar urbanísticament la vila durant un llarg període de temps.

«Cal fer molts estudis previs a iniciar el procés per fer un nou POUM, i això és el que ja estem iniciant», ha dit Guasch, que ha recordat que un dels documents necessaris és la memòria social. «Aquesta feina ja la va deixar feta, en l'anterior mandat, qui era regidora d'Urbanisme, Clara Solivellas (ABG)», ha reconegut.

Falten, però, altres estudis rellevants a l'hora de plasmar, en la proposta de POUM, el model de creixement urbanístic per als propers anys al terme municipal de Torredembarra. «Volem fer un Pla de Desenvolupament Local, que ens defineixi les carències econòmiques que té el nostre municipi; i un Pla Local de l'Habitatge, per indicar les necessitats de la vila en aquest àmbit», ha dit Guasch.

Es treballa amb la calendarització del procés

En aquests moments, els tècnics del departament d'Urbanisme treballen en una calendarització d'aquests estudis previs, que podrien pressupostar-se de cara a l'exercici 2020, i del procés en general. Fets els treballs previs, s'iniciarà el procés de revisió del POUM però, ara per ara, queden molts mesos de feina fins a arribar a aquest punt.

"💪 Altafulla inicia les activitats esportives al gimnàs municipal" "🚲 Roda de Berà celebra la Setmana Europea de la Mobilitat"