Rècord d'assistència a la Fira d'Indians de Torredembarra malgrat estones de pluja

Es calcula que hi van passar més de 8.000 persones
La Fira d'Indians de Torredembarra va transcórrer amb rècord de públic. | Àngel Ullate

 

Ni la pluja, que va aparèixer a estones, va ser un contratemps per a la Fira d'Indians de Torredembarra. Ans al contrari: el certamen ha arribat als deu anys amb èxit de públic: l'organització calcula que, al llarg del cap de setmana, hi han passat més de 8.000 persones, és a dir, un rècord absolut. Des de la regidoria de Turisme, que gestiona l'esdeveniment, han explicat que es van repartir, durant les jornades de dissabte i de diumenge, més de 2.000 barrets indians entre les persones que el van adquirir i les que van assistir a la fira vestits completament de blanc, a les quals se'ls regala.

L'apartat musical i l'exposició, dos dels plats forts de la fira

L’exposició ubicada al Pati del Castell 'De l’aiguardent als licors' va rebre prop d’un miler de visitants i les quatre visites guiades al patrimoni indià i les visites al cementiri un total de 200 persones, el màxim de places previstes. Un altre dels àmbits importants de la fira ha estat el musical, que enguany sortia reforçat i va tenir molt bona acollida.

L’actuació musical itinerant del Cor Badaveus per les cases indianes de Cal Riambau, Cal Tarragoní i Cal Serafí va ser seguit per un total de 205 persones que van poder accedir a les cases per escoltar el cor en diferents passis. Aquesta actuació va finalitzar al Pati del Castell amb la interpretació de cançons cubanes i indianes.

El concert de salsa i música caribenya, els balls de parella noucentistes i les havaneres van ser altres propostes musicals, sense oblidar el pianolista Pep Domènech que va fer sonar una pianola Aeolian centenària restaurada amb melodies del finals del segle XIX i principis del XX, i el musical l’Americano que la Fanfara de Torredembarra va fer sonar al Pati del Castell durant la inauguració i pels carrers del nucli antic.

Les degustacions, tot un clàssic

A més, es van servir 350 racions a la xocolatada popular de dissabte a la tarda i 353 de cafè cubà en les diferents degustacions. Durant tot el cap de setmana hi ha hagut mercat indià amb 49 parades, exposició de productes d’ultramar i mostra d’oficis, espai d’experimentació i joc lliure, i vuit dames indianes vestides d’època que han passejat per la fira. 

L’organització, que ha anat a càrrec de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Torredembarra, ha explicat que tant les parades participants com el sector de la restauració de la zona del nucli antic han quedat «molt satisfets» pel desenvolupament de la Fira d’Indians.

El públic va poder gaudir de demostracions de productes indians. | Àngel Ullate 

 

"⚫ LA TORRE: Nou horari al cementiri municipal" "🔴 LA TORRE: La protesta dels veïns de Brises anima el primer ple del curs"