Els veïns de Torredembarra que necessitaven marihuana terapèutica per a pal·liar el dolor

En Jose Luis i la Maribel consumeixen cànnabis per alleugerar els dolors de les seves malalties
Han hagut de comprar marihuana a un camell | Flickr

Aquest dilluns, les regions sanitàries del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, a més de l'Alt Pirineu i Aran, passen a fase 2, mentre la resta de Catalunya continuarà en fase 1. En aquesta nova fase, es descriuen al BOE tots els negocis que poden obrir i com ho han de fer, depenent la fase en què estiguin. D'altres, però, no surt res en el butlletí oficial.

Aquest és el cas dels clubs de cànnabis, els quals no saben quan han d'obrir i poder tornar a l'activitat. En aquests clubs, a més, hi va gent a buscar marihuana per usos lúdics, però també aquells que la necessiten de forma terapèutica per pal·liar algun dolor. En aquest sentit, n'hi ha que han decidit obrir aquest dilluns, sigui en fase 1 o 2, però també n'hi ha que restaran clausurats. 

Els torrencs han acudit al «mercat negre»

En aquest cas s'hi troben en José Luis i la Maribel, veïns de Torredembarra, que consumeixen marihuana de forma terapèutica per disminuir el dolor, segons explica el Diari Ara entre altres casos. L'home pateix reuma i artrosi, mentre la dona té esclerosi múltiple i, per a tots dos, la marihuana és fonamental. Els que consumeixen el cànnabis de forma necessària, les dosis tenen més cannabidiol (CBD) que tetrahidrocannabinol (THC), ja que aquesta última és el component psicoactiu. La marihuana, hi ha que la consumeix fumada, en forma d'herba de  o fa altres productes, convertida en oli o mantega. 

  

Davant la situació de confinament, la parella de Torredembarra es va quedar sense existències i es van posar mans a l'obra en la recerca de cànnabis. Davant la impossibilitat de trobar-ne, segons el citat mitjà, la seva filla els va oferir un camell que en venia al mercat negre. En aquest sentit, declaren que «els ha salvat la pell», ja que tenien una necessitat massa intensa. Tots dos afirmen, en declaracions a l'Ara, que necessiten «que obrin els clubs durant l'estat d'alarma».

"Roda de Berà busca un nou aqüífer per garantir l'abastiment d'aigua" "La Biblioteca Joan Martorell Coca de Roda de Berà es prepara per reobrir"