Adif anuncia obres de millora a l'estació de tren de l'Arboç

S'adaptarà la plataforma ferroviària per les obres del tercer fil
Imatge d'arxiu d'un tren circulant pel territori.  | CatalunyaDiari.cat
 

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha anunciat que en els pròxims mesos es faran obres de millora a l'estació de tren de l'Arboç, així com a l'estació de la Granada (Alt Penedès). Adif ha licitat el contracte d'obres d'execució del projecte de millora de la plataforma ferroviària en aquestes dues estacions, amb un pressupost de 3,8 milions d'euros i un termini d'execució estimat de cinc mesos a partir de l'inici de les obres.

Segons han explicat des del Ministeri de Foment, aquesta actuació resulta indispensable per avançar en la implantació de l'ample estàndard al tram que discorre entre Martorell i Sant Vicenç de Calders, en el marc de les obres pel desenvolupament del Corredor Mediterrani. Les obres d'adaptació de l'ample estàndard poden ser cofinançades pel mecanisme 'Conectar Europa', segons ha detallat el ministeri.  

 

Adaptar la infraestructura al tercer fil

Entre les millores que es plantegen per a les dues estacions de tren penedesenques hi ha la d'adaptar aquells elements de la infraestructura ja existents als nous esquemes funcionals que es derivaran de la instal·lació del tercer fil ferroviari. Des d'Adif han apuntat que els treballs es planificaran de manera que es redueixin al màxim les possibles afectacions al trànsit de trens per la línia, que connecta el Vendrell i l'Arboç amb Barcelona i l'àrea metropolitana.  

Les obres del tercer fil en aquesta línia es van començar a fer a principis de l'any 2018. Durant diversos mesos d'aquest any, la circulació de trens al Vendrell i l'Arboç va patir retards per aquests treballs, que es van fer a la zona del Baix Penedès. Posteriorment també es van fer treballs per implantar l'ample estàndard al tram entre Sant Vicenç de Calders i Vila-seca.

 

Altres notícies relacionades:

"ELECCIONS 10-N: Consulta com han quedat els resultats al Baix Penedès!" "El segon any de la piscina d'estiu de l'Arboç es tanca amb un miler d'abonats"