Demanen ajuda per acollir un gos que està reclòs en un balcó al Vendrell

L'associació PASOS denuncia que el gos està lligat al balcó i té una cinta al voltant de la boca

 

L'associació de defensa dels animals PASOS del Vendrell ha demanat ajuda per acollir, ni que sigui de manera provisional, un gos que es troba reclòs en un balcó d'un pis del Vendrell. En una post amb vídeo penjat a Facebook, mostren un gos lligat a un balcó i amb una cinta que li impedeix obrir la boca. Segons PASOS, el gos està reclòs al balcó perquè els seus propietaris no el volen i estan disposats a donar-lo.

Des de l'associació denuncien la situació de «crueltat» en què es troba l'animal i volen que algú se'n faci càrrec de manera immediata. Tal com han explicat a aquest mitjà, «la normativa prohibeix tenir un gos les 24 hores al balcó, i menys lligat amb una cadena, per la situació d'estrès que li provoca, ja es pot veure a les imatges». A més a més, «li han posat aquesta cinta al voltant perquè no bordi ni molesti».

Evitar que el gos vagi a la gossera

Tot i això, PASOS vol evitar denunciar la situació a la Policia Municipal perquè això representaria que se l'endurien a la gossera, «i aquests tipus de gossos, que són encreuaments i probablement necessiten una llicència de gos perillós, quan entren a la gossera costa molts que algú els adopti». Per això estan posant els seus esforços en què alguna persona s'ofereixi per acollir-lo, «ni que sigui provisionalment fins que se li trobi una adopció definitiva».

De moment ja han rebut alguna petició, però encara estan a l'espera de confirmar-ho. Per això demanen que se segueixi difonent la notícia per poder arribar a més gent. Fa unes setmanes, PASOS va fer-se càrrec de dues gosses que van ser trobades en molt mal estat a Santa Oliva, l'Olívia i la Lluvia. Les dues han evolucionat de forma molt positiva i presenten un bon estat de salut, segons van explicar fa uns dies des de la mateixa associació. 

"Troben un home mort i la seva dona ferida a Calafell" "Pluja de crítiques a Som Poble per la suspensió del ple de l'estat de la vila"