L'Ajuntament de Calafell farà obres per arreglar l'interior de l'antic mercat de Segur

L'alcalde anuncia una actuació pel 2020, a través d'unes contribucions especials amb els veïns
Bombers treballant per apagar el foc a l'antic mercat de Segur. | Ajuntament de Calafell
 

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha anunciat que l'Ajuntament es farà càrrec de les obres per arreglar l'interior de l'antic mercat de Segur de Calafell, que aquesta passada nit ha tornat a ser objecte d'un incendi al seu interior. En declaracions a TarragonaDigital, Ferré ha avançat que les obres es tiraran endavant mitjançat una contribució especial amb els veïns, i calcula que es faran durant l'any 2020, sense precisar més la data exacta.

Amb l'obra s'eliminaran les antigues parades del mercat, per deixar un espai totalment buit, i també s'arreglaran problemes estructurals del recinte. Segons els Bombers, l'incendi d'aquesta matinada ha deixat el 50% de l'antic mercat afectat per les flames, mentre que un 100% del recinte ha quedat afectat pel fum. L'antic mercat de Segur està en desús des de fa anys, i el seu interior ha anat quedant deteriorat amb el pas del temps.

Una acumulació de runa a l'interior

El desembre del 2016 ja es va produir un incendi als baixos de l'edifici, provocat per unes persones que hi havien accedit trencant els vidres. Arran d'allò, l'Ajuntament de Calafell va tapiar diverses entrades, però això no ha estat suficient. El foc d'aquesta passada nit també s'ha declarat a l'interior, on hi ha cremat una acumulació de runa que hi havia. Això es deu al fet que encara es pot accedir a dins a través d'una zona on hi ha portes d'alumini i vidres.

Sense projecte per donar-li un ús

Els veïns del bloc que hi ha a sobre, i que aquesta nit han estat desallotjats durant uns minuts, ja fa temps que demanen solucions per aquestes instal·lacions degradades. De moment, el consistori té previst fer-hi aquestes obres per solucionar els diferents problemes estructurals i fer desaparèixer les parades, però l'alcalde admet que no hi ha cap projecte sobre la taula per donar un ús a l'equipament, que no és públic.

Estat com ha quedat l'exterior de l'antic mercat de Segur després de l'incendi. | Ajuntament de Calafell

"El Ço del Botafoc fa un concert de 'Nadales de Pessebre' al Vendrell" "L'Arboç modernitzarà el local de l'Arbosense"