L'Ajuntament del Vendrell anuncia diverses mesures per contenir el coronavirus

S'aplicaran, de moment, durant les pròximes dues setmanes
El Vendrell aplicarà diverses mesures durant els pròxims quinze dies per contenir l'expansió del covid-19. | BP Diari
 

Després que aquest dimecres 11 de març es confirmés el primer cas positiu de coronavirus al Vendrell, l'Ajuntament ha anunciat aquest dijous al matí diferents mesures que es prenen amb l'objectiu de contenir l'expansió del virus, i que es començaran a aplicar des d'aquest dijous 12 de març i durant els següents quinze dies. En aquests moments, el Departament de Salut està analitzant l'entorn immediat de la pacient contagiada per mirar d'aïllar el focus. Aquestes són les mesures que s'han pres:

Gent gran i Serveis Socials

En gent gran, l'Ajuntament ha anunciat el tancament dels tres casals d'avis del municipi (Tancat, Tívoli i Coma-ruga), així com de la residència de la Muntanyeta, que ja tenia les visites limitades a només els familiars. Pel que fa als Serveis Socials, també es tanca el centre obert que hi ha a Fàtima i es prioritzarà l'atenció telefònica dels usuaris durant els pròxims quinze dies.

Ensenyament

En ensenyament, després que el Departament hagi confirmat el tancament dels centres escolars a partir d'aquest divendres, des del consistori han afegit que queden anul·lades totes les activitats extraescolars, que realitza la Ballaruga. L'escola de música Pau Casals, finalment, també ha suspès la seva activitat des d'aquest mateix dijous a la tarda.

Cultura, biblioteca i centres cívics

En equipaments municipals, durant dues setmanes queden tancats tots els museus, teatres i auditoris, i s'anul·len les activitats o actuacions programades. La Biblioteca Terra Baixa també es tanca i no mantindrà tampoc el servei de préstec. Els centres cívics limitaran les seves activitats de reunions i cursets. Les cues que s'hagin de fer en serveis municipals, com ara el SAC, es faran a fora del carrer.

Mercats al carrer, esports i Ajuntament

Els mercats al carrer del divendres, al Vendrell, i del dissabte, a Coma-ruga, queden suspesos. L'activitat sí que es mantindrà al Mercat Municipal. L'Ajuntament també està accelerant la possibilitat que els treballadors municipals puguin fer la seva tasca des de casa. Pel que fa a les activitats esportives, aquestes depenen dels clubs, però la majoria ja han anunciat que aturen l'activitat. L'Ajuntament també ha recomanat a les entitats privades que segueixin les recomanacions de la Generalitat i el govern central.

"🔴ATENCIÓ: Novetats sobre el cas de coronavirus positiu al Vendrell" "🐭 Nova ofensiva contra les plagues de rates i insectes a Calafell"