L'alcaldessa de Cunit preveu un «caos» amb l'arribada de barcelonins el cap de setmana

El municipi veu amb inquietud el primer cap de setmana de mobilitat compartida

Cunit veu amb inquietud l'arribada del primer cap de setmana en què la mobilitat estarà permesa entre les àrees metropolitanes de Barcelona i la regió sanitària del Garraf i l'Alt Penedès. Des del passat dilluns, aquesta regió s'ha tornat a integrar amb la de Barcelona i les àrees metropolitanes. Això permet que hi hagi mobilitat de persones dins d'aquests límits.

L'alcaldessa creu que pot ser «un caos»

Tot i que la unificació va ser demanada per alguns polítics de la regió de l'Alt Penedès i el Garraf, altres no ho veuen gens clar. És el cas de Cunit, que ara afronta amb un cert temor què pot suposar l'arribada de barcelonins durant el primer cap de setmana en què aquests ja podran desplaçar-se lliurement fins al municipi. L'alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, ha estat molt clara al respecte, l'arribada a segones residències pot ser, segons ella, «un caos» al municipi.    

Per Carreras, «no és el mateix ser 13.000 habitants que 40.000», un aspecte que pot comportar un rebrot del coronavirus que podria provocar «el col·lapse» de la regió sanitària del Garraf. Carreras recorda que el municipi està «en un bon punt de la pandèmia, i ara pot haver-hi un rebrot per voler anar de pressa». Per això creu que el Garraf i Cunit, junt amb l'Alt Penedès, haurien d'haver continuat com un subsector sanitari independent.

Des de Cunit ja van mostrar el seu malestar fa uns dies pel fet que podrien haver de seguir una setmana més a la fase 2 —quan ja en portaran dues— pel fet de tornar a formar part de la regió metropolitana sud.

"Laureano Clavero, el cineasta calafellenc fascinat amb l'oblit" "Les festes del barri renuncien a la subvenció de l'Ajuntament del Vendrell"