Busquen la identitat d'uns escolars del Vendrell del 1969

L'Arxiu Comarcal del Baix Penedès fa una crida per posar nom i cognoms als alumnes
La foto de la classe de la germana Valentina de l'escola Sagrat Cor del Vendrell, el 1969. | Arxiu Comarcal del Baix Penedès

 

L'Arxiu Comarcal del Baix Penedès ha fet una crida per trobar la identitat d'un grup d'escolars que apareixen en una fotografia de l'any 1969, fent classe al col·legi Sagrat Cor del Vendrell. La foto és d'una classe de parvulari de la germana Valentina Orea García, amb alumnes que en aquell moment tenien entre quatre i cinc anys. Actualment, tindrien entre 53 i 54 anys. Des de l'Arxiu han apuntat que qui tingui informació truqui al 977 66 73 96 o l'enviï al mail acbaixpenedes.cultura@gencat.cat.

La cerca s'emmarca en els actes de celebració dels 150 anys de l'arribada de les carmelites al Vendrell, que es fan entre el mes de novembre d'aquest 2018 i el novembre del 2019. L'Arxiu Comarcal està recuperant imatges relacionades amb l'activitat de les carmelites a la ciutat, que va estar centrada a l'antic Hospital Asil de Sant Salvador i al col·legi Sagrat Cor, situat a la carretera de Valls. L'ordre dels Carmelites va ser fundat al Vendrell el 1868 pel pare Francesc Palau Quer, primer instaurant-se els germans i, a partir del 1869, les germanes.

Vint anys del Concurs de fotografia del Vendrell

També relacionat amb el món de les instantànies al Vendrell, aquest divendres 2 de novembre s'inaugura al Portal del Pardo, a les 20.00 hores, l'exposició '20 anys del Concurs de fotografia del Vendrell'. La mostra recull les 60 fotografies premiades en els vint anys que es porta fent aquest certamen, que es centra en el patrimoni del Vendrell i el Baix Penedès. El concurs el va impulsar, en un principi, el Museu Arqueològic del Vendrell i hi han participat 381 persones, amb un total de 987 fotografies.

Les fotos premiades mostren una gran diversitat d’edificis, paisatges, botigues, elements arquitectònics, escales, finestres, camins, masos o masies, que constitueixen el patrimoni de la comarca del Baix Penedès. L’exposició es podrà visitar fins al 2 de desembre del 2018, de dimarts a dissabte, de 17.00 a 20.00 hores, i dissabte, diumenge i els festius, d’11.00 a 14.00 hores.

"L'ERO de la farmacèutica Esteve no afectarà la planta de Banyeres del Penedès" "Tornen les Jornades Gastronòmiques del Penedès Marítim a Cunit i Cubelles"