L'ANC ja té els seus candidats per a les municipals del Vendrell i Calafell

Josep Maria Llasat i Sara Viñas han estat, respectivament, els candidats més votats a les primàries
Josep Maria Llasat i els altres candidats a les Primàries del Vendrell. | Cedida

 

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha celebrat aquest passat dissabte 23 de febrer la votació per escollir els seus candidats de cara a les eleccions municipals del mes de maig. Al Baix Penedès, dos han estat els municipis que han dut a terme aquest procés de primàries, el Vendrell i Calafell. Durant tot el dia, aquells electors que s'havien inscrit prèviament a la web de Primàries podien votar, tant presencialment com telemàticament.

Josep Maria Llasat, candidat al Vendrell

Al vespre, es van donar a conèixer els resultats de les votacions i els noms que aniran en primer lloc a la llista electoral. Al Vendrell, el candidat més votat ha estat Josep Maria Llasat, que actualment és membre del Secretariat Nacional de l'ANC, després d'haver estat coordinador de l'assemblea al Vendrell. Llasat va ser alcalde del municipi entre els anys 1994 i 1995 com a integrant del PSC. Va ser regidor durant vint anys, del 1979 al 1999 i aquesta serà la segona vegada que és candidat a les municipals del Vendrell. Ho va ser el 1995, el primer cop que el PSC va perdre les eleccions.

Llasat ha obtingut 351 vots, seguit de Jordi Pell Mota (236), Josep Mañé Nin (225), Anna Solé (207), Lourdes Garcia (203), Oscar Pitarch (190), Josep Pérez (189), Josep Bové (175), Tomàs Trillas (167), Sílvia Dalet (160), Pedro Muñoz (134), Jesús Velasco (108) i Anna Pardo (108). L'ordre de la llista definitiu s'elaborarà tenint en compte els criteris de paritat. En total al Vendrell van votar 464 persones, d'un total de 713 votants inscrits.

Sara Viñas i els altres candidats a les Primàries de Calafell. | Cedida

 

Sara Viñas, alcaldable a Calafell

A Calafell, la candidata a les eleccions municipals serà Sara Viñas, que ha obtingut 69 vots, quedant per davant de Roger Arús (67), Marc Casellas (66), Rita Bocca (39), Pilar Bella (38), i Joan Lluís Parra (37). En total van votar 137 persones a Calafell, de 222 ciutadans inscrits. Ara, els equips de Primàries del Vendrell i Calafell començaran a confeccionar el programa electoral, mitjançant debats i accions participatives per involucrar la ciutadania.

També et pot interessar:

"Recuperen un vehicle sostret implicat en diversos delictes al Vendrell" "CALAFELL: Desarticulen una banda que ha estafat milers de diners a Catalunya"