Àngel de Tobies, el nom del nou institut escola del Vendrell

Prop de 400 persones van prendre part en les votacions
L'institut escola Àngel de Tobies del Vendrell. | Cedida

 

El nou institut escola del Vendrell que ha començat a caminar aquest curs 2019-2020, en substitució de l'anterior escola Teresina Martorell, ja té nom. El Consell Escolar del centre ha avalat que la nova denominació sigui Àngel de Tobies, l'opció més votada al procés participatiu que es va obrir entre els alumnes, les famílies i, en general, tots els ciutadans del Vendrell.

En la votació, que també es podia fer telemàticament, hi van prendre part prop de 400 persones, de les quals gairebé un terç es va decantar per aquest nom, que és el de l'àngel del campanar de l'església de Sant Salvador, situada a la plaça Vella. Altres noms que també es podien votar eren Pont de França, Venerellus i 360. Els mateixos alumnes de l'institut escola van presentar el nou mom amb un acte especial que es va fer a la sala d'actes.

Dues línies de primer d'ESO i 40 alumnes

L'institut escola va començar les classes el passat 12 de setembre, amb el primer curs de l'ESO integrat per dues línies i un total de 40 alumnes. Igualment, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat va augmentar la dotació de professors amb sis nous docents, que es destinen a les classes de secundària. Amb aquest, el Vendrell ja té cinc instituts situats en diferents punts del municipi. 

 

Saturació dels centres per la matrícula viva

El curs escolar al Vendrell ha començat amb 6.000 alumnes de primària secundària, i amb la reclamació per part del govern local d'un increment d'espais i docents per fer front a la saturació que provoca la matrícula viva, és a dir els alumnes que arriben amb el curs començat. Aquesta és una reivindicació que han fet de forma conjunta els ajuntaments del Vendrell, Calafell i Cunit, que pateixen el mateix problema. Els consistoris creuen que les previsions que Ensenyament fa abans d'inciar-se el curs no són acurades i no es té prou en compte aquesta variable. 

"👏Calafell homenatja l'home que va morir per salvar 2 noies que s'ofegaven" "El Vendrell s'apropa a la Fira de Santa Teresa amb la inauguració de la Biennal de Ceràmica"