L'Arboç multa propietaris de gossos perillosos per incomplir la normativa

En un cas el van deixar lligat a una tanca i en l'altre, portava el gos sense morrió
L'Arboç. | Cedida

 

L'Ajuntament de l'Arboç ha anunciat que ha procedit a sancionar dos propietaris de gossos de raça potencialment perillosa per no dur el morrió i per abandonament, respectivament. En ambdós casos, això suposa un incompliment de l’ordenança pel civisme i la convivència d'aquest municipi. En un dels casos, el propietari d’un gos de raça potencialment perillosa va abandonar l’animal lligant-lo a una tanca. La infracció, titllada de molt greu, ha estat sancionada amb 600 euros.

En el segon cas, la propietària d’un gos també de raça potencialment perillosa, circulava per la via pública sense el corresponent morrió homologat, havent estat advertida en almenys una altra ocasió anterior pel mateix fet. En aquest cas, la sanció ha estat de 300 euros. Des de l’Ajuntament han volgut recordar que els gossos han d’anar lligats pel carrer. L’ordenança pel civisme i la convivència «és d’obligat compliment per tots els ciutadans, per garantir el benestar dels animals i la seguretat de les persones», segons han apuntat des del consistori.

Multes també a Calafell pels excrements

Un altre ajuntament del Baix Penedès que els últims dies ha informat de multes que s'han posat a propietaris de gossos ha estat el de Calafell. Durant els últims tres anys, la policia d'aquest municipi ha posat més de 100 multes a propietaris de gossos per no recollir els excrements de les seves mascotes. En aquest cas, es tracta d'una falta lleu que es pot multar amb fins a 100 euros. Segons el govern local, els excrements de gos són el principal motiu de queixa que la ciutadania trasllada al consistori, raó per la qual s'ha intensificat el control d'aquest assumpte.

El Vendrell és un altre dels municipis que té una problemàtica greu amb els excrements de gos al carrer, sense que les diferents campanyes de conscienciació que s'han fet fins al moment hagin pogut solucionar aquest tema.

"El Vendrell encén la Festa Major de Santa Anna" "Un veí de Segur de Calafell de 21 anys mor en un accident de moto"