Els veïns de l'Arboç poden votar entre deu propostes als pressupostos participatius

El període de votació és entre el 9 i el 19 d'octubre
Una de les propostes fa referència al pavelló municipal de l'Arboç | cedida

 

Els veïns de l'Arboç ja podran començar a votar, a partir del pròxim dimarts 9 d'octubre, quina és la seva proposta preferida entre les deu que conformen els pressupostos participatius. Cada ciutadà pot escollir un dels deu projectes que han estat validats pels serveis tècnics de l'Ajuntament de l'Arboç. Les votacions es poden fer del 9 al 19 d'octubre a través de la web www.arbocencopina.cat o als diferents punts de votació telemàtica habilitats a l’Ajuntament, l’Oficina de Turisme, el Punt d’Informació Juvenil i la Biblioteca.

Les deu propostes dels pressupostos participatius de l'Arboç

Poden prendre part a la votació totes les persones empadronades a partir dels 16 anys. En el moment de la votació cal identificar-se amb el DNI o NIE. Les deu propostes seleccionades són: (1) Reformar íntegrament l’escola Sant Julià; (2) millorar l’accessibilitat per als vianants, els cotxets i les cadires de rodes; (3) condicionar els vestidors del pavelló; (4) fer millores a la senyalització del municipi; (5) instal·lar un canviador de bolquers als lavabos de la biblioteca municipal; (6) posar una bústia a l’exterior de la biblioteca per retornar els llibres. 

(7) Posar cortines al pavelló municipal per evitar reflexos solars quan s’estigui practicant esport; (8) aplicar millores al parc infantil de Santa Llúcia i al seu sistema de regadiu; (9) millorar els parcs i jardins del barri de la Cristalera; i (10) renovar l’arbrat del parc de Santa Llúcia. L’Ajuntament de l'Arboç s'ha compromès a acomplir les propostes guanyadores del procés.

El consistori ha fet una reserva en el pressupost municipal de l'any 2018 d'un total de 40.000 euros perquè els veïns i les veïnes decideixin a quins projectes es destinen. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades del 9 al 19 d’octubre. Aquest és el segon any seguit que el consistori arbocenc ha impulsat el projecte dels pressupostos participatius, que també fan altres ajuntaments com els de Calafell o la Bisbal del Penedès. 

"El Vendrell, Calafell i Cunit volen coordinar els carnavals per tenir més participació" "Calafell obre una oficina d'atenció al col·lectiu LGTBI"