Els arbocens aposten per reformar els lavabos de l'escola Sant Julià

Calafell ja coneix les 28 propostes que es poden votar
L'escola Sant Julià de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

Els ciutadans de l'Arboç ja han triat el projecte dels pressupostos participatius d'aquest 2018 que veurà la llum. Després del període de votacions que s'ha fet aquest mes d'octubre, la proposta més votada ha estat la que porta per nom 'Reformar íntegrament l’escola Sant Julià, el pressupost contempla la reforma total dels lavabos'. Aquest projecte ha rebut un total de 226 vots i té un cost estimat de 40.000 euros.

La participació augmenta un 30%

La participació durant els deu dies que es podien fer les votacions ha arribat enguany a les 360 persones, el que suposa un augment del 30% respecte a l'edició de l'any passat. El fet que 226 persones hagin votat per la proposta de reforma dels lavabos de l'escola Sant Julià significa que un 63% dels votants s'ha decantat per aquesta opció. Podien votar aquelles persones empadronades a l'Arboç i que fossin majors de setze anys.

Alfons Ribas, regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de l'Arboç, s'ha mostrat molt satisfet de la implicació dels arbocencs al llarg de tot el procés i ha assegurat que «és realment motivant com a equip de govern comprovar com, any rere any, anem consolidant a la vila, gràcies al suport i a la col·laboració dels veïns, una cultura de participació ciutadana directa que és clau per al desenvolupament i el creixement del municipi». Els arbocencs podien votar entre un total de deu propostes validades pels serveis tècnics de l'Ajuntament.

 

Comencen les votacions a Calafell

Per la seva banda, Calafell ja ha presentat les 28 propostes que han passat el tall als pressupostos participatius i que podran ser votades del 29 d'octubre fins a l'11 de novembre a través de la plataforma decidim.calafell.cat. El consistori reserva en aquest cas 400.000 euros del pressupost pels projectes que surtin escollits, que no poden passar dels 200.000 euros per cap. Es poden consultar els 28 projectes en aquest enllaç

"El carrer de Michael Jackson, la nova sensació del Vendrell" "El Vendrell aprofita terra de les riuades per a l'esplanada del Botafoc"