Ataquen el mural feminista del poble d'Albinyana

Els fets van passar durant el cap de setmana | L'Ajuntament ha qualificat l'acció de «patètica» i apunta que «encara queda molt de camí per recórrer»

 

Durant la nit de dissabte a diumenge, el mural feminista pintat per l’Espai Jove d’Albinyana, al Baix Penedès, amb motiu del 8 de març, va patir un atac en forma ratllades i simbologia feixista.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

A la paret, on es pot llegir «Feminisme. És la idea radical de que les dones som persones», algú hi va escriure «feminazismo», guixant el text original amb esprai vermell.

L'Ajuntament condemna l'atac

Diumenge al migdia, en descobrir l’atac, l’Ajuntament d’Albinyana va denunciar els fets, tot condemnant-los a les xarxes socials. «Aquesta nit, alguns intolerants han deixat constància del seu poc civisme actuant patèticament al mural pintant a Les Peces pels usuaris de l’Espai Jove».

Alhora, el consistori va voler remarcar que «l’acció és una prova més que encara queda molt de camí per recórrer pel que fa a tolerància i a la igualtat entre homes i dones».

Rebategen els carrers de Llorenç amb noms de dona

Llorenç del Penedès es va despertar, el passat 8 de març, amb tots els seus carrers rebatejats amb noms de dones que han estat rellevants.

L'acció, impulsada per l'Assemblea Feminista de Llorenç, va enganxar cartells a sobre de les plaques oficials de les diferents vies del municipi, amb una reivindicació clara: «37 carrers amb nom masculí i 7 amb nom femení; l'espai públic és de totes».

Més informació: 

"Jazz, teatre de petit format i espectacle musical, les propostes culturals al Vendrell" "August Armengol no es presentarà a les eleccions municipals del Vendrell"