Autònoms i empresaris del sector turístic del Baix Penedès ja poden sol·licitar els ajuts de la Generalitat

Les subvencions han de servir per reflotar el sector, que s'ha vist greument afectat per la pandèmia

La Generalitat de Catalunya ha aprovat les bases reguladores de les subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectades per la pandèmia. Una de les comarques amb una forta afectació per la seva situació territorial, el Baix Penedès, també es fa ressò de la resolució a través del Departament de Turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès.

La resolució recull la preocupació per la reducció dràstica i involuntària de l'activitat econòmica del teixit empresarial català, provocant fins i tot l'aturada d'algunes empreses. És per tot això que s'ha traçat una nova línia d'ajuts per secundar persones autònomes i empreses del sector turístic, un dels més afectats per la pandèmia segons el Consell Comarcal del Baix Penedès, on «s'està arribant pràcticament a la paralització».

Quantitats d'entre 1.000 i 10.000 euros

Aquests ajuts van dirigits específicament a persones autònomes i empreses del sector turístic i d'interès turístic, i variaran depenent de la tipologia del col·lectiu. Concretament, els guies de turisme de Catalunya rebran una ajuda de 1.000 euros i pels autònoms serà de 2.500 euros. Pel que fa a les empreses, variarà segons el nombre de treballadors. En una empresa d'entre 6 i 49 treballadors, la quantia serà de 5.000 euros. Per les que superin els 50 treballadors, l'ajuda serà de 10.000 euros.

En el cas d'empreses que han iniciat la seva activitat el 2020, es tindrà en compte el nombre de persones treballadores que han tingut de mitjana des de la data d'inici de la seva activitat fins al 14 de març de 2020, data de declaració de l'estat d'alarma.

Per presentar la sol·licitud, es podrà fer a través d'un formulari  a l'apartat 'Tràmits' de la web de la Generalitat de Catalunya i, en el cas d'empreses, al portal corporatiu de tramitació Canal Empresa.

"100 dies que ho han canviat tot: Cronologia de la pandèmia al Baix Penedès" "Es compleixen 15 anys de la construcció de la nova biblioteca del Vendrell"