El Baix Penedès dissol el Consorci Universitari després de 25 anys

L'ens es va crear el 1994 per promoure la formació superior i continuada
La Seu del Baix Penedès de la Universitat Rovira i Virgili. | URV
 

El Consorci Universitari del Baix Penedès ja és història. La Junta General de l'ens supramunicipal del passat 20 de novembre en va acordar la seva dissolució i liquidació, que va ser ratificada al ple del Consell Comarcal del mateix mes de novembre. Ara els ajuntaments de la comarca també han de ratificar aquest acord al ple. El del Vendrell ho farà el pròxim dilluns 16 de desembre. 

Segons ha explicat el regidor d'Hisenda del Vendrell, Baltasar Santos, la dissolució de l'ens és un formalisme, ja que el consorci «no té vida útil, doncs fa quatre anys que està sense funcionament». Les seves competències seran assumides directament pel Consell d'Alcaldes. El principal actiu que tenia el Consorci Universitari era l'Escola de Turisme, gestionada per la Fundació Santa Teresa, que seguirà depenent del Consell Comarcal.

Creat el 1994

Aquest ens comarcal es va constituir l'any 1994, segons s'explica des del Consell Comarcal, amb la finalitat «de gestionar estudis universitaris i atendre les necessitats de formació dels sectors econòmics i socials de l'àrea d'influència», i amb l'objectiu de «promoure la formació superior i continuada per a joves i adults». A partir del 1995 va iniciar una estreta col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV), que va desembocar en la creació de la Seu del Baix Penedès, ubicada a  l'edifici de Santa Maria del Mar, a Coma-ruga. Actualment s'hi ofereixen estudis d'Infermeria, i d'Educació i Psicologia.

Canvi de tram per a deu treballadors més

El ple del pròxim dilluns també servirà per aprovar el canvi de tram salarial per a deu treballadors més de l'Ajuntament, que s'afegiran als 114 que es van aprovar el novembre. En aquell ple, Baltasar Santos ja va apuntar que alguns treballadors tenien pendent fer una formació i que, un cop feta aquesta, es podrien beneficiar de la millora. El ple també haurà d'acordar l'abonament de les gratificacions per serveis extraordinaris pels treballadors de la policia local

"Els Mossos desaconsellen fer «patrulles veïnals» de vigilància a la Bisbal" "El Baix Penedès demana més places de bus escolar davant l'actual saturació"