El Baix Penedès estudia crear paquets turístics de caps de setmana a la comarca

El Gremi d'Hostaleria i el Consell Comarcal han posat sobre la taula aquesta opció
Jaume Casañas, amb membres del Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès. | Consell Comarcal del Baix Penedès

 

El Baix Penedès estudia crear una sèrie de paquets turístics destinats al turisme de proximitat per ajudar a desestacionalitzar els visitants que té la comarca, i repartir-los al llarg de l'any. Des del Consell Comarcal del Baix Penedès han explicat, en una nota, que aquests paquets serien promocions de caps de setmana, que es farien coincidir amb dates assenyalades del calendari, com ara el Carnaval o les calçotades, o en èpoques com la primavera.

Aquesta és una de les possibilitats que es van tractar a la reunió del passat dimarts entre el Consell Comarcal i el Gremi Comarcal de Restauració i Hostaleria del Baix Penedès, que es va fer amb la voluntat de trobar iniciatives que puguin promocionar la comarca des d’aquest sector turístic. A la trobada hi van ser presents el conseller comarcal de Turisme, Jaume Casañas, el nou president del Gremi d'Hostaleria, Eduard Álvarez, el vicepresident de la nova junta, Jerome Pouil, i la secretària de l’entitat, Carme Garcia.

Impulsar les xarxes socials i els agremiats

Altres àmbits que es van tractar i que poden suposar un impuls són els de les xarxes socials i les noves tecnologies. Una de les apostes que es vol fer és la d'una aplicació de telèfon mòbil que promocioni els actius turístics del gremi. També es donaria un impuls als agremiats, aprofitant la imatge gràfica del mapa comarcal que es va presentar fa pocs dies. La reunió va servir per iniciar una col·laboració estreta entre el Gremi i el Consell, que també s'ha d'estendre als ajuntaments.

El conseller comarcal de Turisme, Jaume Casañas, ha destacat «la tasca important que està duent a terme el Gremi», remarcant que la millor manera per aconseguir una estratègica turística efectiva «és el treball conjunt entre administracions i amb la implicació dels projectes d'Enoturisme Penedès, Penedès Marítim, Costa Daurada i Costa Barcelona». El conseller comarcal ha afegit que «només de forma unitària aconseguirem realçar l’enorme potencial que té el Baix Penedès».

"L'emotiva història del jove que va salvar un gos després de ser atropellat a l'N-340" "Nou tall de l'N-340 dels treballadors de l'Hospital del Vendrell"