El Baix Penedès demana més places de bus escolar davant l'actual saturació

Des del Consell Comarcal admeten que les llistes d'espera estan creixent

El Baix Penedès necessita més places de bus escolar. Des del Consell Comarcal han admès que el nombre de busos actuals que hi ha a la comarca no és suficient per absorbir la demanda, amb el qual les llistes d'espera cada cop són més grans. La consellera comarcal d'Educació, i regidora de l'Ajuntament de Bellvei, Núria Güell, remarca que aquesta tendència «va a l'alça cada vegada més de pressa», amb el qual es necessiten solucions de forma immediata.

Un total de 49 línies de bus

Des del Consell Comarcal del Baix Penedès han demanat al Departament d'Ensenyament de la Generalitat que s'ampliïn el nombre de places en aquelles línies que van més saturades. Actualment, el consell gestiona 49 línies de bus comarcal, en les quals hi caben un total de 1.387 alumnes de primària i ESO. Concretament, hi ha 23 busos i cinc taxis per als alumnes d'ESO, dotze busos per als alumnes de primària, cinc busos pels alumnes de l'Aula d'Integració Social, i quatre busos pels d'educació especial.

Tot i això, el nombre de places no és suficient, i des de l'ens supramunicipal demanen a la Generalitat que es posin més mitjans. El Consell Comarcal recorda que s'ofereix als alumnes de primària la possibilitat d'optar a ajuts per al transport escolar. Per això, cal presentar la sol·licitud a les oficines del consell, a la plaça del Centre del Vendrell. Pels alumnes d'ESO, el transport escolar és subvencionat al 100%, perquè es considera un desplaçament obligatori, ja que no hi ha centres d'estudi a tots els municipis.

Ajudes pel transport universitari a l'Arboç

Per altra banda, l'Ajuntament de l'Arboç ha obert per segon any la convocatòria per optar a la subvenció pel transport dels estudiants universitaris del municipi. Fins al 20 de desembre es poden presentar les sol·licituds a les oficines d'atenció al ciutadà. L'ajut, d'un màxim de 300 euros per persona, és pels empadronats a l'Arboç —amb una antiguitat mínima d'un any—, que hagin fet graus universitaris en centres públics el darrer any, i hagin superat com a mínim el 75% dels crèdits el curs anterior.

"📸MIREU LES IMATGES: Petites obres d'art de la mà dels Pessebristes del Vendrell" "Demanen fer un informe per saber l'estat actual de l'antic Teatre Brisamar"