El Baix Penedès espera la nova T-Mobilitat, que acumula més retards

La nova targeta personalitzada del transport públic tampoc estarà a punt pel gener del 2021
Cunit és una de les estacions a les quals s'han posat torns d'accés. | Facebook
 

El Baix Penedès fa anys que espera amb delit la implantació de la nova targeta del transport públic, la T-Mobilitat, que ha de servir per substituir tota la gamma actual de títols de transport. Aquesta targeta unipersonal servirà perquè cada usuari pagui segons els quilòmetres que recorri i la freqüència d’ús del transport públic, eliminant l’actual zonificació tarifària, una de les reclamacions que fa temps que hi ha a la comarca.

Però el projecte fa temps que acumula retards, i l’actual crisi sanitària provocada pel coronavirus ha acabat de trastocar els plans de la Generalitat. La idea del Govern català era fer les primeres proves pilot aquesta primavera, de manera que la T-Mobilitat es pogués començar a implantar el gener del 2021. Aquesta mateixa setmana, el conseller de Territori, Damià Calvet, ja ha admès que aquestes previsions no es compliran, i el projecte no té un calendari d’implantació definit.

 

Adequar les estacions de Rodalies

Mentrestant, les estacions de tren de la xarxa de Rodalies Barcelona s’han d’anar adaptant al nou model. Això passa, indefectiblement, per posar torns d’accés a les estacions, com s’ha fet aquesta setmana a Cunit. Renfe preveu que entre aquest any i el vinent es faci el mateix a les estacions de Sant Vicenç de Calders i el Vendrell, que ara són obertes.

L'estació de tren de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

Càlcul personalitzat del preu

La T-Mobilitat vol ser una targeta unipersonal que permetrà fer un càlcul personalitzat del preu que ha de pagar cada usuari, segons els quilòmetres que recorri, les rutines que tingui i la freqüència d’ús del transport públic. El pagament es podrà fer a través del telèfon mòbil o amb una targeta contactless. Així, l’usuari pagarà pel recorregut real que faci, en lloc de comprar un títol segons una zonificació ja fixada, que és el que passa ara.

Al Baix Penedès, la zonificació comporta que, en ocasions, es pagui més per fer trajectes curts, ja que per anar del Vendrell a Vilafranca, per exemple, s’han de travessar dues zones. Ja fa temps que alguns ajuntaments de la comarca demanen un canvi d’aquest model, i l’entrada de la T-Mobilitat en podria ser la resposta. De moment, però, caldrà seguir esperant.

"Ja hi ha data per a la reactivació de la zona blava al Vendrell i Calafell" "Confirmen la millor notícia per a la residència La Muntanyeta del Vendrell"