El Baix Penedès demana un enllaç ferroviari amb Tarragona i Port Aventura

El ple del Consell Comarcal també aprova desenvolupar un pla estratègic de la costa del Penedès Marítim
L'estació de Renfe del Vendrell. | BPDiari

 

El ple del Consell Comarcal del Baix Penedès celebrat aquest dimecres 26 de setembre a la tarda ha aprovat per unanimitat dues mocions, presentades pel PDeCAT, centrades en les connexions ferroviàries i la conservació del litoral marítim. La primera ha estat una moció que diferents consistoris de la comarca ja han aprovat, i que reclama que la comarca tingui un enllaç ferroviari amb Tarragona i amb Port Aventura.

El fet que actualment s'hagin de fer transbordaments per anar a aquest complex d'oci provoca, segons s'apunta a la moció, que molta gent faci servir el vehicle privat per anar-hi des del Baix Penedès. La moció valora de forma positiva la futura creació de la nova línia R17 entre Barcelona i Port Aventura, amb quatre expedicions diàries que passen per l'estació de Tarragona, i es veu com una oportunitat pel Baix Penedès, a condició que es faciliti la connexió amb la comarca.

Pla estratègic per les platges del Penedès Marítim

En paraules del conseller comarcal de Turisme, Jaume Casañas, «pel futur turístic de la comarca és essencial tenir una connexió ferroviària amb Port Aventura i amb l’aeroport del Prat». L'altra moció aprovada per unanimitat aquest dimecres és la que aposta per tirar endavant un pla estratègic de costa del Penedès Marítim, amb l'objectiu d'evitar que les platges del Penedès segueixin patint l'erosió dels últims anys causada per les llevantades.

A la moció es demana constituir un grup de treball amb els ens responsables de la conservació del litoral, amb els estudis i accions pertinents, coordinats des del Consell Comarcal del Baix Penedès i el del Garraf. Jaume Casañas apunta que «un dels nostres atractius turístics són les platges i, per això, conservar les platges i la seva sorra és molt important per tenir unes platges de qualitat». Des del Consell Comarcal apunten que el ministeri, que és l'ens competent, ha d'actuar «de manera global i a mitjà termini, ja que amb camions de sorra no solucionarem la problemàtica».

"Una entitat del Vendrell, reconeguda pel suport a les mesures penals alternatives" "El Vendrell inaugura aquest dissabte el carrer de l'1 d'octubre"