Banyeres reparteix caramels sense gluten per a celíacs durant les festes de Nadal

El municipi s'adhereix a la campanya 'Cap nen celíac sense caramels'
Imatge d'arxiu d'una cavalcada dels Reis d'Orient. | Pere Toda/Aj. Valls
 

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Banyeres del Penedès s'ha adherit a la campanya 'Cap nen celíac sense caramels', promoguda per l'Associació Celíacs de Catalunya. Per aquest motiu, durant els diferents actes de les festes de Nadal es reparteixen caramels sense gluten, en una iniciativa que l'any passat va ser molt ben rebuda pels veïns, segons afirmen des del consistori.

Tant a les diferents activitats infantils que es fan aquests dies al municipi, com a la cavalcada dels Reis d'Orient, tots els caramels que es repartiran seran aptes per a celíacs. Aquesta és una campanya impulsada des de l'any 2007 per l'Associació de Celíacs de Catalunya. En les tretze edicions que fa que existeix, ja s'hi han sumat més de 160 municipis de Catalunya i de Menorca. Banyeres ho fa des del passat 2018.

 

Parc de Nadal a Calafell

Per la seva banda, Calafell ja ha obert les portes del tradicional Parc de Nadal, que va viure la seva primera jornada aquest passat dissabte 28 de desembre. El parc està situat al pavelló poliesportiu Jaume Vilamajó de Segur de Calafell, del 28 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener. L'horari que té és de les onze del matí a les dues del migdia, i de les 16.30 hores a les 20.30 hores, amb una entrada que costa quatre euros, i que només paguen els infants d'entre quatre i dotze anys.

Diferents empreses, serveis públics i entitats culturals del municipi ofereixen aquests dies activitats formatives i de lleure de tota mena al parc. L'Ampa de l'escola La Ginesta, la policia local, els Mossos d'Esquadra, Urbaser, el Club Bàsquet Calafell o la Creu Roja són algunes de les entitats que col·laboren amb la iniciativa. El 31 de desembre es farà la cercavila de l'Home dels Nassos, que sortirà de la Confraria de Pescadors a les 11.00 hores i acabarà al Centre Cívic Cinema Iris.

"Calafell promou una tarifa plana per pagar els impostos municipals" "Calafell mediarà per evitar conflictes entre entitats per l'ús d'instal·lacions esportives"