La Bisbal del Penedès engega un nou club de lectura centrat en les obres de teatre

Ampli ventall d'activitats al primer trimestre de la Cova Jove
El CMC de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

La Biblioteca pública de la Bisbal del Penedès posa en marxa aquest mes d'octubre un nou club de lectura que estarà centrat en les obres de teatre. Es tracta d'una proposta del Departament de Cultura de la Generalitat que porta per nom 'Llegir el teatre', i que està vinculada al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). La proposta consisteix a llegir les obres teatrals que es representen al TNC, amb la possibilitat d'anar a veure-les al mateix teatre amb un preu especial.

A les trobades que es fan a la biblioteca els darrers dijous dels mesos d'octubre, febrer i abril, sempre a les 19.00 hores, es parlarà de les obres que prèviament s'hauran llegit. El dijous 31 d'octubre l'obra que es comentarà serà 'La Rambla de les Floristes', de Josep Maria de Segarra. El 27 de febrer serà el torn de 'Justícia', de Guillem Clua, i el 30 d'abril es comentarà 'Les veus interiors', d'Eduardo de Filippo.

A més a més, el dissabte 23 de maig del 2020 es farà una sortida al TNC per veure l'obra 'Les Veus interiors', que s’haurà treballat en la trobada del mes d’abril. Per prendre part al club de lectura cal inscriure's de forma gratuïta a la Biblioteca pública de la Bisbal del Penedès, on cadascun dels mesos que hi hagi club, caldrà anar a buscar el text de l'obra corresponent.

 

Ampli ventall d'activitats a la Cova Jove

Per altra banda, la regidoria de Joventut de la Bisbal ha programat fins al mes de desembre un ampli ventall d'activitats i tallers que es faran a la Cova Jove, un espai destinat al jovent que s'ubica al CMC. Alguns dels tallers que s'han programat són de defensa personal femenina, de fotografia, un taller per fer el logo de la Cova Jove, de percussió, de grafits o d'organització, entre d'altres. El Regidor de Joventut, Félix Villazán, ha recordat que en aquest espai, que compta amb una dinamitzadora que atén totes les qüestions relacionades amb joventut, es pot trobar informació sobre orientació acadèmica, emancipació i temps lliure.

"Els ciutadans de l'Arboç poden triar les propostes definitives dels pressupostos participatius" "La Música de Gralles i la visita teatralitzada de 'Maria Rosa', actes culturals de la Fira"