La Bisbal del Penedès formalitza la compra de l'antiga fassina

S'usarà com a magatzem municipal i com a local d'assaig de la colla castellera dels Bous
L'antiga fassina de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha formalitzat la compra de l'antiga fassina amb l'objectiu que sigui usada com a magatzem municipal i com a local d'assaig de la colla castellera dels Bous de la Bisbal. Aquest és un edifici de 486 metres quadrats que està situat al carrer de Barcelona i que s'havia destinat a la fabricació de licors destil·lats i aiguardent. En destaca la torre de quinze metres que en sobresurt, que converteix l'edifici en un dels més reconeixibles de l'horitzó del municipi.

Conservar la torre perquè hi assagin els castellers

A proposta de la regidoria de Cultura, el consistori vol conservar la torre perquè hi puguin assajar els Bous de la Bisbal, mitjançant un conveni que es redactarà entre l'Ajuntament i la colla castellera. La compra de l’antiga fassina s’ha signat aquest dijous 25 d'abril, davant de notari, per un import de 110.000 euros més l'IVA. Aquest import serà pagat amb el superàvit de l’any 2017, després que al ple extraordinari del 4 de juny del 2018 i al ple ordinari del 18 de juny del 2018 s'aprovés destinar un total de 645.408 euros de superàvit lliure a inversions.

Entre aquestes, hi havia una partida de 165.000 euros destinada a la compra i adequació d’un espai que permetés l’ús per a la brigada i que pogués fer també de magatzem municipal. En la Junta de Govern del 28 de setembre del 2018 es va aprovar l’expedient de contractació per a l’adequació directa, convocant la seva licitació i, finalment, aquest dijous 25 d’abril del 2019 s’ha signat la compra de l’immoble davant de notari.

L'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha apuntat que «després de formalitzar la compra, els passos següents que s’han de seguir són redactar el projecte d’adequació de l’espai per a poder-lo utilitzar com a magatzem i local de la brigada municipal i redactar un conveni de col·laboració, conjuntament amb els Bous, perquè puguin fer ús d’una part de l’edificació com a local d’assaig».

 

També et pot interessar:

"ALERTA: Nou robatori al nucli antic de Calafell" "L'arbocenca que creuarà en bici el desert per visibilitzar la seva malaltia"