La Bisbal del Penedès preveu destinar 170.000 euros a subvencions el 2020

El pla estratègic es divideix en diferents àrees temàtiques
Vista de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
 

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès va aprovar al ple ordinari d'aquest dimarts 17 de desembre el Pla estratègic de subvencions de l'any 2020, on s'hi detallen les diferents ajudes que preveu atorgar el consistori. El pla inclou un total de disset subvencions dividides en vuit àrees temàtiques, i totes juntes sumen 170.550 euros. Segons el consistori, aquestes ajudes han de servir per «fomentar la realització d'activitats d'utilitat pública o d'interès local i també prestar ajuda a les entitats, empreses, col·lectius i persones del municipi».

El pla contempla les àrees de prevenció i extinció d'incendis (5.000 euros), assistència social primària (10.000), foment de l'ocupació (15.000), funcionament de centres d'educació (14.300), serveis complementaris a l'educació (55.000), promoció cultural (41.250), promoció i foment de l'esport (25.000) i ajudes a la natalitat i adopció (5.000). També s'hi inclou una part de control i avaluació del seu compliment, de la qual en serà responsable la mateixa alcaldessa, Agnès Ferré, que ocupa la cartera d'Hisenda.

Exposició de pintures al CMC

L'actualitat a la Bisbal del Penedès també passa per l'exposició de pintures de l'artista local Zara —o Zaranoia— que s'inaugurarà el 20 de desembre a les 19.00 hores a la sala gran del Centre Municipal de Cultura (CMC). La mostra, que estarà oberta fins al 12 de gener del 2020, porta per títol 'Pedra, fulla, vent…', i és una retrospectiva de paisatges del Penedès que l'artista bisbalenca ha anat pintant al llarg dels anys.

Presentació del llibre 'Onicofàgia'

Una altra activitat cultural prevista pel divendres 20 de desembre és la presentació del llibre 'Onicofàgia', que ha escrit la vendrellenca Margarida Minguella. El llibre serà presentat a les 19.30 hores al CMC. Minguella, que és molt coneguda a la Bisbal per la seva feina com a cartera, ha escrit un llibre sobre l'onicofàgia, l'hàbit de mossegar-se les ungles. L'autora explica com va aconseguir deslliurar-se'n, mitjançant un sistema que revela en aquest llibre.

"🚔L'altíssima sinistralitat laboral de la Policia del Vendrell" "🔴 DRÀSTICA mesura de Renfe per millorar la seguretat a dues estacions de TGN"