La Bisbal del Penedès millora la il·luminació nocturna a dues urbanitzacions

Posar fanals solars era una de les propostes guanyadores dels últims pressupostos participatius
Un dels fanals solars de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha posat dotze fanals solars a les urbanitzacions de la Masieta i la Pineda de Santa Cristina, una de les propostes que els veïns van triar als últims pressupostos participatius. Tot i que l'import previst als comptes participatius només permetia posar un d'aquests fanals a cadascuna de les dues urbanitzacions, el govern municipal n'ha acabat posant una dotzena perquè ja havia projectat aquesta millora amb la finalitat de millorar la visibilitat nocturna a les cruïlles complicades d'aquests nuclis.

A més a més, l’Ajuntament de la Bisbal ha instal·lat un cartell informatiu a la Pineda de Santa Cristina (per informar de la prohibició de construir a la urbanització i de la prohibició d’orinar a l’entrada de la urbanització, al davant del restaurant) i pròximament col·locarà un mirall per millorar la seguretat al trànsit rodat a la Masieta. El consistori ja està preparant una nova edició dels pressupostos participatius, i farà diverses reunions entre el 10 i el 13 de desembre amb els veïns. Enguany, l’Ajuntament ha decidit augmentar la partida fins als 72.000 euros, 12.000 més que a l’exercici anterior.

 

Campanya de recollida de joguines

D'altra banda, la regidoria de Benestar Social de la Bisbal i la Creu Roja promouen de nou una campanya de recollida de joguines noves o que estiguin usades però en bon estat. A l’entrada de l’Ajuntament s’hi ha ubicat un punt de donació on, fins al 3 de gener, les persones que vulguin col·laborar en la iniciativa poden deixar les joguines. En paral·lel a aquesta acció, l’Ajuntament està contactant amb les famílies que estan contemplades per Serveis Socials per informar-les que poden demanar que els Reis d’Orient portin joguines als seus fills de fins a dotze anys.

Cicle Gaudí de cinema

Per últim, la Bisbal del Penedès seguirà projectant els films del Cicle Gaudí durant el 2019. Des del 2017 s’han projectat una vintena de llargmetratges a l’Auditori Salbà del Centre Municipal de Cultura. El diumenge 30 de desembre, a les 18.00 hores, es projectarà la pel·lícula 'Les distàncies' d’Elena Trapé i, en aquest cas, el benefici obtingut de la venda d’entrades es destinarà a l’Associació de dones la Roca Foradada.

"El Jokirama omple d'activitats per petits i joves les festes de Nadal al Vendrell" "El Vendrell disposarà d'un nou jutjat per fer front a la saturació d'expedients"