Tot a punt a la Bisbal del Penedès per una setmana intensa de Festa Major

La diada castellera, el correfoc i la gimcana esventada, alguns dels actes destacats

La Bisbal del Penedès enceta aquest dissabte 11 d'agost els primers actes de la seva Festa Major, que té el seu epicentre el dia 15, per la Mare de Déu d'agost. Aquesta és una de les festes amb més tradició del Baix Penedès, on els actes més tradicionals conviuen amb les activitats més recents que han impulsat les noves entitats de la vila. La Festa Major de la Bisbal deixarà una setmana d'actes de tot tipus i per a totes les edats, que prometen emocions fortes.

Actes previs de la Festa Major de la Bisbal del Penedès

Els actes previs comencen aquest dissabte a les nou del matí amb les dotze hores de futbol sala que es fan al pati l'escola nova Ull de Vent. El diumenge, durant tot el matí, hi haurà tir al plat al camp de tir de Cal Rotllat, mentre que dilluns dia 13 hi haurà la inauguració de diverses exposicions al Centre Municipal de Cultura, a les 19.00 hores, i la presentació de la campanya 'OhMyGot!', amb la qual es vol implementar l'ús d'un got únic reciclable per a tota la Festa Major.  

Correfoc i gegants, el tret de sortida

El dimarts 14 comencen els actes de la Festa Major pròpiament dita. El tret de sortida serà la cercavila que faran, a partir de les sis de la tarda, el Ball de Diable i Diablons de la Bisbal, els Geganters i grallers de la Societat, la colla castellera els Bous, el Ball de Gitanes i els Bastoners de Sant Jaume dels Domenys. La cercavila acabarà amb els versots del Ball de Gitanes, abans que a les 19.30 hores els Esventats facin el pregó i el Ball de Diables recitin els seus versots a la plaça de l'Església.

A les deu del vespre començarà el Correfoc, amb el Ball de Diables i Diablons de la Bisbal, la Colla Vella de Sitges, el Ball de Diables de Tarragona i els Diables de Santa Oliva. A la una de la matinada es farà la nit jove a l’envelat amb Seguirem, Dalton Bang i Ràdio Esventada, per acabar la nit amb la Xaranga Alegria.

El dia més solemne de la Festa Major de la Bisbal del Penedès

El dia central de la Festa Major començarà amb les tradicionals matinades i amb la missa solemne en honor de la Mare de Déu, amb la Coral Antistiana i Santa Maria. A partir de dos quarts de dotze hi haurà la cercavila que faran el Grup de Geganters i Grallers de la Societat i el Ball de Gitanes, des de l’església fins a la Societat. Tot seguit, els pilars de cortesia davant l’Ajuntament donaran pas a la gran Diada Castellera, amb la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els Bous de la Bisbal, un dels actes principals de la festa.

A la tarda destaca el 35è Trofeu de futbol Josep Rovira Andreu al poliesportiu municipal, amb la Joventut Bisbalenca CF i Can Parellada CD de Terrassa. L'Orquestra Selvatana farà el ball de tarda a l’envelat a les vuit, i el concert i ball de nit a les onze.

Últims actes de Festa Major

Els últims dies de la Festa Major de la Bisbal deixaran actes i actuacions esperades, com la que faran el dijous 16 Gertrudis i l'Orquestra Mitjanit a l'envelat. El divendres 17 serà el dia del concert Coral a l’església de Santa Maria, a les 18.00 hores, en memòria de Joan Ferré, amb el Prades Cor i l'Antistiana Maskili. A les set hi haurà animació Reggae infantil a l’envelat amb The Penguins, abans que comenci la cercavila de foc amb els Diablons de la Bisbal, el Ball de Diables infantils de Tarragona i les Banyetes de Llorenç. A les onze començarà el concert i ball de nit a l’envelat, amb l’orquestra La Chatta.

El dissabte 18 tindrà l'actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, a dos quarts d'una de la nit a l'envelat, que haurà vingut precedit del sopar dels Diables. El dissabte 19 es tancarà la festa amb una ballada de sardanes amb els Dansaires del Penedès, la gimkana Esventada pels carrers de la vila i swing a l'envelat amb el grup Avoi Jaçç Quartet. Es pot consultar el programa complet de la Festa Major de la Bisbal en aquest enllaç.

"Bonastre pateix una onada d'actes vandàlics en pocs dies" "A la venda els abonaments per a empadronats del festival Rock-a-Billy de Calafell"