Bonastre pateix una onada d'actes vandàlics en pocs dies

Els veïns lamenten que és una situació que es repeteix cada estiu
Un contenidor de runa va ser incendiat a Bonastre. | Ajuntament de Bonastre

 

El municipi de Bonastre, al Baix Penedès, ha patit els últims dies una onada d'actes vandàlics de diferents tipus. Des de l'Ajuntament han hagut de fer una crida per demanar «la col·laboració de tothom» i recordar que «aquesta no és la millor manera de divertir-se», donat que, a banda d'ocasionar «desperfectes i molèsties als veïns», també suposa «un sobreesforç humà i econòmic per part de l’Ajuntament».

Entre els actes vandàlics que hi ha hagut, destaca especialment el trencament de la tanca de fusta del camí que port al nucli de la Vinya. La tanca s'ha trencat tres vegades els últims dies, i l'Ajuntament ja l'ha hagut de reparar diverses vegades. També es va produir un incendi en un contenidor de runa, amb el perill que un acte així suposa per l'entorn, i la destrossa d'un contenidor. L'alcalde, David Godall, també ha apuntat a les xarxes socials que l'obra que Josep Mercadé va donar al poble ha estat objecte, igualment, d'un atac, i s'han arrencat les sagetes vermelles que hi havia.

La tanca del camí que va a la Vinya de Bonastre s'ha trencat tres cops. | Ajuntament de Bonastre

 

Situació que es repeteix cada estiu

Tots aquests actes han generat preocupació entre els veïns, alguns dels quals recorden que es repeteixen cada estiu. Per això apunten al fet que podrien ser obra de persones de fora del municipi. Des del consistori han demanat als veïns que estiguin alerta per si veuen accions d'aquest tipus, i han mostrat la seva esperança que «aquestes conductes es vagin reconduint i que tothom sigui responsable pel que fa a la via pública, que és de tots».

El municipi de Bonastre també va patir, aquest passat cap de setmana, un problema amb el subministrament d'aigua potable, a causa d'una anomalia detectada a la bomba del pou. Això havia provocat que l'aigua del dipòsit estigués per sota del límit inferior que garanteix el servei. El problema es va resoldre el diumenge al matí i, de mica en mica, els diferents nuclis van recuperar la pressió normal d'aigua.

"A la venda els abonaments per a empadronats del festival Rock-a-Billy de Calafell" "REPORTATGE: El motor econòmic del Baix Penedès"