Calafell tindrà un centre per acollir animals exòtics i espècies protegides

Estarà ubicat a un local del Port de Segur
Calafell tindrà un centre per acollir animals exòtics. | Ajuntament de Calafell
 

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat que està preparant l'obertura d'un centre on es podran acollir animals exòtics i espècies protegides, i que serà gestionat per l'ONG animalista GRENP. El centre s'ubicarà en un dels locals del Port de Segur de Calafell i s'autofinançarà amb subvencions i amb el pagament del servei d'acollida quan el reclami alguna administració. 

Acollir rèptils o aus exòtiques

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que en aquest nou centre s'hi podran portar, per exemple, «rèptils o aus exòtiques» que a vegades troben quan entren a alguna casa els agents de la policia o els Bombers. Són animals que «han de ser traslladats a un lloc amb les degudes condicions i amb unes especificitats diferents de les que necessiten gossos o gats», afegeix el batlle calafellenc. El nou espai de Calafell farà aquesta funció. 

També els ciutadans podran portar-hi animals o avisar els responsables perquè en vagin a recollir algun que hagin trobat o vist. Igualment, es preveu que des del centre es puguin recollir espècimens d'espècies invasores que cal retirar de les zones naturals o els espais públics quan es detectin. Una altra funció serà la d'allotjar espècies protegides i en risc d'extinció, posant un especial èmfasi en el cas dels amfibis.

 

Visites educatives i activitats

L'acollida que es faci d'aquests animals serà temporal, fins que es puguin reintroduir al medi. Per contra, en el cas de les espècies invasores o en perill, l'acollida serà permanent. El centre també preveu disposar d'un terrari per a tortugues, una zona per a les aus, una altra per als amfibis i una per a rèptils, amb una sala separada per a serps que siguin verinoses. S'hi programaran visites educatives i es fomentarà la tinença responsable de mascotes i diverses activitats relacionades amb el medi. Des de l'Ajuntament també han afegit que s'està enllestint el projecte per tenir un centre d'acollida per a gossos i un altre per a gats, amb la voluntat d'incloure'ls al pressupost municipal del 2020.

"❗ En estat greu en accidentar-se al Baix Penedès" "L'Arboç ja prepara la segona Cursa-pedalada BTT, que es farà el desembre"