Calafell deixa d'usar animals al Mercat Medieval

El consistori atén les peticions que havien fet algunes entitats com ADIPAC

 

El Mercat Medieval de Calafell es farà aquest 2019 sense la presència d'animals. La junta de govern local ha aprovat aquest dilluns 12 d'agost que en l'edició d'aquest any del mercat no hi hagi animals de cap mena, ni en les activitats ni tampoc com a exhibició. Des del govern afirmen que amb aquesta decisió es fa «un gir en la programació del mercat» per atendre «les queixes i demandes» que s'havien fet des de diferents entitats.

Una de les que va mostrar la seva disconformitat amb la presència d'animals al Mercat Animal va ser l'Associació per la Defensa i Protecció dels Animals de Calafell (ADIPAC), que fins i tot va impulsar una manifestació l'any passat coincidint amb la celebració del mercat. L'entitat lamentava que els animals que prenien part a l'esdeveniment, com ara «camells, dromedaris, ponis, burros, gallines, ànecs, cabres, ovelles o aus de falconeria», eren «víctimes de l'explotació i el maltractament en nom d'un suposat respecte a les tradicions del poble».

Fer servir els animals «en contra de la seva voluntat»

Des d'ADIPAC afegien que aquesta era una «activitat lúdica i d'entreteniment» en la qual es feien servir els animals «en contra de la seva voluntat, provocant-los estrès, angoixa i dolor», afegint que eren sotmesos «a patiment físic i psíquic». L'entitat demanava que es deixessin d'usar i subratllava la «incoherència» que suposava el fet que Calafell es declarés un municipi 'pet friendly' però organitzés esdeveniments on es fomentava «el patiment dels animals com a forma vàlida d'entreteniment».

L'Ajuntament de Calafell ha recollit, de cara a aquest 2019, la petició d'ADIPAC i ha decidit deixar de banda els animals dins la programació del Mercat Medieval. Aquest se celebrarà el cap de setmana del 29 d'agost a l'1 de setembre, al nucli antic del municipi.

Denunciats per excés de velocitat

Per altra banda, des del consistori calafellenc han informat aquest dilluns que la policia local ha denunciat una quinzena de vehicles aquest cap de setmana per conduir amb excés de velocitat pel municipi. La policia ha fet diversos controls de velocitat amb radars en diferents punts del municipi. L'objectiu és reduir els accidents a la trama urbana de Calafell, la majoria dels quals es produeixen per l'excés de velocitat.  

"🎙ENTREVISTA: Parlem amb Kenneth Martínez, el nou alcalde del Vendrell" "El Museu de Puntes al Coixí de l'Arboç celebra els seus 25 anys"