Calafell només tancarà una part de les platges per la revetlla de Sant Joan

L'Ajuntament admet que no té prou efectius per fer un tancament total

L'Ajuntament de Calafell només tancarà una part de les platges durant la revetlla de Sant Joan, que seran les zones més naturals, com ara els espais on nidifica al corriol camanegre. Per contra, es permetrà l'accés als trams més urbans, tot i que hi haurà vigilància policial per controlar que es compleixin les mesures d'higiene per la pandèmia del coronavirus.

 

Sense suficients efectius

Des de l'Ajuntament han volgut ser realistes i han admès que no es compten amb prou efectius per fer un tancament total, ja que es tracta de cinc quilòmetres lineals de platges els que hi ha al municipi, amb més de 50 entrades diferents. Tot i això, segons el regidor d'Ecologia Urbana, Aron Marcos, hi haurà patrulles de policia i membres de Protecció Civil que vetllaran perquè «no hi hagi aglomeracions» i no es facin fogueres ni 'botellons' a la sorra.

Segons Marcos, els trams que estaran oberts seran els que van del Port de Segur al límit del municipi amb Cunit, i els trams del Mas Mel i de Calafell Platja. Des del consistori han demanat als ciutadans que s'actuï amb «responsabilitat» i que, preferentment, es gaudeixi de la revetlla al Passeig Marítim, als locals de restauració o a les guinguetes de les platges.  

Vigilància a la zona del corriol

El dispositiu de vigilància per a la nit del 23 de juny també inclourà una protecció ambiental a la zona de criança d'aus, que està acordonada a prop del Port de Segur. Al voltant d'aquesta zona estarà prohibit l'ús de qualsevol material pirotècnic. A diferència de Calafell, l'Ajuntament de Cunit ha anunciat que prohibirà l'accés a les platges durant la revetlla de Sant Joan, mentre que el Vendrell en limitarà l'accés perquè es vagi només a les guinguetes que hi ha a la sorra.

"El nou cicle de concerts que es prepara al Baix Penedès" "L'Arboç ofereix formació al comerç local per l'entrada a la 'nova normalitat'"